Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Ma 13 november 2017 | 01:10 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Ma 13 november 2017
Tijd
01:10 tot 01:45
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/18995458

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Hoe lang blijft Theresa May nog premier?

De positie van de Britse premier Theresa May wankelt nu conservatieve parlementsleden het vertrouwen in haar willen opzeggen. Veertig van hen willen inmiddels de vertrouwensvraag stellen. De dissidente politici eisen van de premier de toezegging dat het slotakkoord met de EU over de brexit ter stemming wordt voorgelegd aan het parlement. Als in totaal 48 parlementariërs het vertrouwen in de premier opzeggen, kunnen de tegenstanders een leiderschapsverkiezing bij de Tories afdwingen. De gekozen partijleider wordt dan ook premier van Groot-Brittannië, daar zijn geen nieuwe verkiezingen voor nodig. Hoe moet het verder, nu ook de brexit-onderhandelingen muurvast zitten? Correspondenten Tim de Wit en Arjan Noorlander laten daar vanavond hun licht over schijnen.

- Verkeerde aandacht voor dementie

Als het om dementie gaat, gaat het teveel over de medische kant en te weinig over het gewone leven. Er is te weinig ondersteuning en aandacht voor de mantelzorgers van mensen met dementie. Dat concludeert hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie Anne-Mei Thé in haar nieuwe boek 'Dagelijks leven met dementie'. Voor het boek volgde The 25 mantelzorgers jarenlang intensief en sprak er honderden. "Er gaan miljarden naar clinical trials, naar een zoektocht naar de pil, maar ik vind dat er social trials moeten komen." Anne-Mei Thé is vanavond te gast.

- Het einde van IS en de gevolgen voor het Midden-Oosten

Het zelfverklaarde kalifaat van Islamitische Staat wankelt. Iraakse en Syrische troepen hebben IS uit alle grote steden verdreven. Veel IS-strijders zijn de woestijn in gevlucht. Het einde van de militaire operatie tegen IS heeft grote gevolgen voor het Midden-Oosten. Experts waarschuwen voor teveel optimisme. Vanavond het tweede deel over IS na het kalifaat. Bekijk hieronder het eerste deel.

Nieuwsuur op tv

Groot-brittannië woestijn verkiezingen parlement nieuwsuur langdurige zorg politici experts wankelt midden-oosten operatie steden partijleider hoogleraar parlementariërs grote steden militaire waarschuwen arjan noorlander gevlucht militaire operatie correspondenten kalifaat islamitische staat dementie troepen mantelzorgers britse premier is-strijders optimisme brexit islamitische premier boek theresa may theresa noorlander.