Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Di 3 oktober 2017 | 22:00 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Di 3 oktober 2017
Tijd
22:00 tot 22:55
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/18727672

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Minister Hennis in het nauw

Minister Hennis van Defensie wacht vanmiddag een zwaar debat in de Tweede Kamer. Na vijf jaar op Defensie - met een erfenis aan bezuinigingen in internationaal lastige tijden - is vlak voor de eindstreep het voortbestaan van haar ministerschap hoogst onzeker. Het debat volgt op een hard rapport van de onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van een dodelijk mortierongeluk met Nederlandse militairen in Mali. In Nieuwsuur een uitgebreid verslag van het debat en de mogelijke consequenties voor minister Jeanine Hennis.

- Justitie en de worsteling met de motorbendes

Vandaag begint in Utrecht de rechtszaak rond een verbod op motorclub Bandidos, die volgens het Openbaar Ministerie "een gewelddadig imago cultiveert, criminaliteit faciliteert en een subcultuur van wetteloosheid creëert". De afgelopen week waren er diverse invallen en acties tegen motorclubs. In Nieuwsuur een gesprek over de moeizame strijd tegen motorbendes met het hoofd aanpak motorbendes politiechef Pim Miltenburg.

- Nieuwsuur Sport

Turnen: kwalificaties WK

Nieuwsuur op tv

Sport bezuinigingen openbaar ministerie defensie rapport tweede kamer debat utrecht veiligheid minister justitie rechtszaak nieuwsuur militairen onderzoeksraad onderzoeksraad voor veiligheid miltenburg mali hennis motorclub verbod jeanine hennis erfenis motorclubs voortbestaan bandidos politiechef motorbendes nederlandse militairen jeanine hoofd invallen mortierongeluk.