Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Wo 29 maart 2017 | 22:00 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Wo 29 maart 2017
Tijd
22:00 tot 22:45
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/17539670

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Brexit begint officieel

Negen maanden nadat de Britten besloten de Europese Unie te verlaten, wordt vandaag de eerste officiële stap gezet: de Britse premier Theresa May stuurt de langverwachte formele brief naar Brussel met het verzoek tot uittreding. Daarmee wordt artikel 50 van het Verdrag van Lissabon in gang gezet.
Wat gaat er nu gebeuren? En hoe zien de onderhandelingen tussen de EU en Groot-Brittannië eruit? In Nieuwsuur een gesprek met Rem Korteweg, lid van de brexit-commissie van de Adviesraad voor Internationale Vraagstukken. Hij adviseert het kabinet over de brexit. Ook spreken we met drie Britten die in Nederland wonen. Wat betekent dit voor hen?

- Oproep aan Schippers: extra geld naar Defensie

De eerste onderhandelingen voor de vorming van een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks zijn vandaag officieel begonnen. Met een paar lastige onderwerpen op de agenda. Nieuwsuur zet ze deze week op een rij. Vanavond: Defensie. VVD, CDA en D66 willen er geld bij, GroenLinks niet. De afgelopen kabinetten is er steeds bezuinigd op de krijgsmacht. Onverantwoord, vinden veel betrokkenen. Er zijn te weinig schepen, vliegtuigen en kanonnen en het materieel is verouderd of kapot. Oud-commandant van de landmacht Generaal Mart de Kruif en oud NAVO-chef Jaap de Hoop Scheffer vinden dat Defensie, door de vele dreigingen in de wereld, een topprioriteit moet zijn bij de formatie.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: tuchtzaak Vilhena

Nieuwsuur op tv

Sport groot-brittannië oproep defensie onderhandelingen kabinet groenlinks verdrag nederland nieuwsuur brussel formatie vliegtuigen europese unie krijgsmacht kapot adviesraad agenda landmacht tuchtzaak uittreding materieel britse premier lissabon vorming kruif geld brexit britten vilhena premier schepen mart verdrag van lissabon artikel 50 theresa may jaap de hoop scheffer mart de kruif theresa generaal.