Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Wo 22 februari 2017 | 23:10 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Wo 22 februari 2017
Tijd
23:10 tot 23:55
Zender
BVN
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/17381320

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Agent verdacht van lekken

De politiemedewerker die maandag werd opgepakt wegens het lekken van informatie, wordt ervan verdacht opsporingsinformatie te hebben gegeven aan een Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisatie. Dat meldt NRC op basis van gesprekken met hooggeplaatste politiefunctionarissen. De Telegraaf schrijft op basis van bronnen dat de man in een speciaal Wilders-team werkte. Die informatie is nog niet bevestigd. We is er een overleg geweest tussen premier Mark Rutte en minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie en PVV-leider Geert Wilders. Te gast is hoogleraar Leo Huberts, die eerder strategisch hoogleraar integriteit van bestuur was.

- Hoe gaat het echt met Nederland?

In de aanloop naar de verkiezingen heeft Nieuwsuur voor de serie 'Buiten het Binnenhof' gesproken met kiezers uit het hele land. Op acht verschillende locaties in Nederland gaven verschillende mensen - van jong tot oud en arm tot rijk - hun blik op Nederland en de politiek. Vanavond is Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), te gast. Hoe ziet het politieke landschap er op dit moment uit en wat kunnen we ervan leren? En waarom zijn sommige Nederlanders zo somber terwijl het relatief goed lijkt te gaan met Nederland?

- Verwarring over personeelsnorm verpleeghuizen

In verpleeghuizen heerst grote onduidelijkheid over de nieuwe tijdelijke personeelsnorm, blijkt uit een rondgang van Nieuwsuur. In de nieuwe regels - die al van kracht zijn - voor de kwaliteit van de verpleeghuiszorg die vorige maand werden gepresenteerd staat dat er tijdens "intensieve zorgmomenten minimaal twee zorgverleners beschikbaar moeten zijn". Maar wat betekent dat in de praktijk?

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: CL:Sevilla-Leicester City

Nieuwsuur op tv

Sport mark rutte veiligheid minister verkiezingen stef blok justitie nederland politiek nieuwsuur kwaliteit agent sociaal en cultureel planbureau geert wilders integriteit rijk misdaadorganisatie veiligheid en justitie onduidelijkheid bestuur sociaal hoogleraar verpleeghuizen serie verpleeghuiszorg pvv-leider kiezers minister stef blok cultureel somber planbureau landschap opgepakt premier overleg kim putters regels verwarring telegraaf de telegraaf.