Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Vr 17 februari 2017 | 02:20 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Vr 17 februari 2017
Tijd
02:20 tot 03:08
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/17272433

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Koopkracht beïnvloeden met je stem

De onderlinge verschillen in de financieel-economische keuzes van de partijen bij de Kamerverkiezingen zijn groot. Dat zegt het Centraal Planbureau, dat de verkiezingsprogramma's heeft doorgerekend. De kiezer heeft echt wat te kiezen, aldus het CPB. Alle programma's hebben een positief effect op de economische groei. Maar hoe die groei zich vertaalt naar koopkracht voor de verschillende bevolkingsgroepen, daar heeft de kiezer veel invloed op.

- Buiten het Binnenhof: ouderen

In de aanloop naar de verkiezingen spreekt Nieuwsuur voor de serie Buiten het Binnenhof met kiezers uit het hele land. In acht afleveringen vertellen onder meer ondernemers, gelovigen, ouderen en jongeren hoe zij vinden dat het gaat met Nederland en met de politiek. Vanavond in de vierde aflevering: de ouderen en hun kijk op hoe het gaat met Nederland.

- Radicalisering van jongeren voorkomen

Moeders spelen een sleutelrol in het signaleren van radicalisering van jongeren. Dat is de conclusie van het boek 'Sultan en de lokroep van de Jihad' dat verschijnt vandaag verschijnt. De schrijvers keken vooral naar Maastricht, waar uit één wijk relatief veel jongeren naar Syrië en Irak zijn afgereisd. Een van hen was Sultan Berzel, die zichzelf bij een zelfmoord aanslag in Bagdad opblies. Hoe had zijn uitreis en die van andere jongeren, voorkomen kunnen worden?

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: Europa League: AZ-Olymp.Lyonnais
Algemeen: onthulling van plaquette voor dopingslachtoffers

Nieuwsuur op tv

Aanslag sport centraal planbureau maastricht zelfmoord verkiezingen nederland irak politiek nieuwsuur radicalisering ondernemers bagdad groei koopkracht ouderen binnenhof sultan schrijvers serie economische groei kiezers moeders programma's planbureau europa boek jongeren gelovigen wijk partijen kiezer positief.