Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Di 15 november 2016 | 23:10 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Di 15 november 2016
Tijd
23:10 tot 23:55
Zender
BVN
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2016
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/16732354

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Wat doen gemeenten met overschotten zorggeld?

Bijna alle gemeenten hebben geld overgehouden van hun budget voor zorg en ondersteuning thuis. In 2015 is zeker 310 miljoen euro op de plank blijven liggen.De gemeente Helmond houdt tien miljoen euro over, waardoor de totale reserve is gegroeid tot 18 miljoen euro. Komende jaren wordt daarvan 4,5 miljoen besteed aan het Stadslab, een fonds voor innovatieve plannen van bewoners. Ambassadeur van dat project, Wilbert Linders, worstelt met het idee dat 'zijn' stadslab geld krijgt dat eigenlijk voor zorg is bedoeld.

- Kiezers-facts Verenigde Staten

Vandaag precies een week gelezen kozen Amerikanen Donald Trump als hun 45ste president. Dat waren 232 miljoen Amerikanen die mochten stemmen. 134 miljoen daarvan hebben ook daadwerkelijk gestemd. Nog steeds zijn niet alle stemmen geteld en zijn sommige stemmen via de post nog niet binnen. Van de reeds getelde stemmen zijn er 60 miljoen stemmen naar Trump gegaan en 61 miljoen naar Hillary Clinton. Trump - de zakenman met geen enkele politieke ervaring - had een (nog) grotere aantrekkingskracht dan de peilingen van tevoren lieten zien. Een groot onderzoek onder 25 duizend kiezers geeft een week na de verkiezingen een beter inzicht in wie er op hem stemde én waarom.

- Sittard heeft genoeg van de Bandidos

Justitie wil de meest gevreesde motorclub van de wereld, de Bandidos, verbieden. Niet alleen de Nederlandse afdeling van de Bandidos, maar ook de internationale tak. Sjraar Cox is burgemeester van Sittard, de stad waar de afdeling van de Bandidos zich in 2014 vestigde. Sittard kreeg al snel te maken met een vecht-en schietpartij tussen de Bandidos en de rivaliserende club Red Devils. Cox vindt de club een aantasting van de openbare orde en vraagt al langer om een verbod.

- Nieuwsuur Sport

Wielrennen: presentatie boek Thomas Dekker
Hockey: Paumen stopt bij Oranje

Nieuwsuur op tv

Sport schietpartij president verenigde staten onderzoek miljoen thomas dekker verkiezingen justitie oranje nieuwsuur presentatie gemeenten burgemeester budget helmond gemeente bewoners motorclub dekker verbod ambassadeur hillary clinton kiezers afdeling sittard bandidos verbieden project clinton plank devils donald trump geld trump plannen boek peilingen.
Strenger of juist soepeler omgaan met drank?