Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Wo 10 augustus 2016 | 23:15 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Wo 10 augustus 2016
Tijd
23:15 tot 23:50
Zender
BVN
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2016
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/16142861

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Documenten gelekt over misstanden Australisch opvangcentrum

In het Australische detentiecentrum voor asielzoekers op het eilandje Nauru hebben asielzoekers, vooral kinderen, stelselmatig te maken met mishandeling en wreedheid. Dat blijkt uit gelekte interne documenten die in handen zijn van de Britse krant The Guardian. Tussen augustus 2013 en oktober 2015 werden meer dan 2000 incidenten gemeld. Meer dan de helft van de klachten gaat over kinderen, terwijl maar 18 procent van de ongeveer 500 asielzoekers op het eiland kind is. Volgens de krant komt uit de documenten naar voren dat seksueel misbruik, mishandeling en zelfmoordpogingen regelmatig voorkomen. Ook zijn de leefomstandigheden in het kamp schrijnend.

- Steeds meer veiligheidsmaatregelen tegen terreur in Europa

Europa is al maanden in de ban van terrorisme. Vooral Frankrijk, België en Duitsland worden geconfronteerd met aanslagen en radicalisering. In alle drie de landen worden na iedere aanslag de veiligheidsmaatregelen verder aangescherpt. Zo geldt in Frankrijk al maanden de noodtoestand, gaan in Duitsland stemmen op voor een boerkaverbod, en zijn Belgische agenten verplicht om kogelwerende vesten te dragen. Een overzicht van de recente ontwikkelingen. Welke veiligheidsmaatregelen hebben nut? En hoe ontwrichtend is de terreurdreiging? In de uitzending van Nieuwsuur reageert terrorismedeskundige Beatrice de Graaf.

- Nieuwsuur Sport

In Nieuwsuur Sport een overzicht van de Olympische Spelen van vandaag.

Nieuwsuur op tv

Aanslag duitsland frankrijk sport mishandeling belgië detentiecentrum aanslagen veiligheidsmaatregelen asielzoekers olympische spelen nieuwsuur radicalisering uitzending terreur terrorisme misbruik leefomstandigheden kamp seksueel misbruik incidenten noodtoestand the guardian graaf overzicht documenten opvangcentrum boerkaverbod 2000 europa kinderen eiland krant agenten beatrice de graaf nauru verplicht dragen.