Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Zo 17 april 2016 | 01:55 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Zo 17 april 2016
Tijd
01:55 tot 02:27
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2016
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/15402546

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Steeds meer migranten bereiken Europa via Italië

Italië maakt zich grote zorgen over het aantal migranten dat het land binnenkomt. Het aantal neemt fors toe. Afgelopen dagen werden weer duizenden vluchtelingen uit zee gered. Door de instabiele situatie in Libië en het afsluiten van de Balkanroute maken steeds meer migranten de oversteek naar Italië. Volgens Italiaanse media houdt het ministerie van Binnenlandse Zaken rekening met 270.000 nieuwe asielzoekers in 2016.Dat zou een ongekend record zijn. In 2014, wat gezien werd als het hoogtepunt van de migrantencrisis in het land, werden 170.000 mensen van boten bij Sicilië gehaald. Vorig jaar bleef de teller steken op 153.000.

- Alleen Syrische vluchtelingen teruggestuurd naar Turkije

Migranten met een niet-Syrische nationaliteit worden nog niet teruggestuurd van Griekenland naar Turkije. Dat bevestigt een woordvoerder van de Europese Commissie aan Nieuwsuur. De Europese Unie heeft met Turkije afgesproken dat Syriërs niet worden teruggestuurd naar Syrië. Maar dat is nog niet afgesproken voor andere nationaliteiten. Eritreeërs kunnen bijvoorbeeld door Turkije worden teruggestuurd naar Eritrea. Niet-Syrische migranten kunnen daardoor niet worden teruggestuurd naar Turkije. De EU wil eerst een garantie van Turkije op papier of in de nationale wetgeving dat migranten niet worden uitgezet naar het land van herkomst

Nieuwsuur op tv

Italië sicilië griekenland turkije vluchtelingen asielzoekers nieuwsuur media europese commissie teller binnenlandse zaken europese unie libië record ministerie van binnenlandse zaken boten migranten oversteek wetgeving eritrea papier syrische vluchtelingen nationaliteit steken europa balkanroute woordvoerder.
Dopingautoriteit wil opheldering van NOC*NSF over bloedtesten

Meer uitzendingen van Nieuwsuur