Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Zo 20 maart 2016 | 02:35 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Zo 20 maart 2016
Tijd
02:35 tot 03:09
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2016
Presentatie
Marielle Tweebeeke, Joost Karhof, Twan Huys
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/15232132

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Dure kankermedicijnen: de farmaceuten aan het woord

Tachtigduizend euro voor de behandeling van huidkanker en negenduizend euro per maand om longkanker te bestrijden. De kosten van kankermedicijnen rijzen de pan uit. Om de kostenexplosie tegen te gaan, stelt minister Edith Schippers van Volksgezondheid de machtspositie van de farmaceutische industrie ter discussie. Ze noemt farmaceuten "monopolisten" en sommigen gedragen zich "onethisch". Maar wat vinden de farmaceuten eigenlijk zelf? Nieuwsuur spreekt met de farmaceutische bedrijven Roche en AstraZeneca, die bij de top tien grootste farmaceuten wereldwijd horen. Wat vinden de bedrijven zelf van de hoge prijzen? Kunnen de prijzen van kankergeneesmiddelen omlaag gezien de enorme winsten?

- Is Molenbeek na arrestatie Abdeslam 'opgekuist'?

"Een succes zonder glorie", kopte de Vlaamse krant De Standaard vanochtend. In België zijn ze blij dat Salah Abdeslam is gepakt, maar ook verbaasd dat hij al die maanden gewoon in de Brusselse gemeente Molenbeek zat. Hoe kon de meeste gezochte terrorist van België zo lang onder de radar blijven? Nieuwsuur spreekt met Jan Jambon, minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid.

Nieuwsuur op tv

Veiligheid belgië volksgezondheid edith schippers minister kosten arrestatie nieuwsuur discussie farmaceutische industrie binnenlandse zaken gemeente farmaceuten terrorist minister van binnenlandse zaken behandeling kankermedicijnen longkanker minister edith schippers huidkanker wereldwijd farmaceutische industrie omlaag radar standaard edith molenbeek krant salah abdeslam abdeslam jambon joost karhof marielle tweebeeke twan huys prijzen de behandeling.