Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Do 3 maart 2016 | 22:00 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Do 3 maart 2016
Tijd
22:00 tot 22:55
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2016
Presentatie
Twan Huys, Joost Karhof, Marielle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/15133643

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Forse groei aantal daklozen in Nederland

Het CBS heeft becijferd dat er de afgelopen zes jaar zo'n 13.000 daklozen zijn bij gekomen in Nederland. Een stijging van 74 procent. Volgens het CBS waren er vorig jaar zo'n 31.000 mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. 13.000 van hen hadden een niet-westerse achtergrond. Nieuwsuur is vanavond bij de daklozenopvang van Leiden, waar ze de toename ook zien. Afgelopen november heeft stichting De Binnenvest een extra gebouw in gebruik genomen voor nog eens 35 bedden.

- Vluchtelingen: koortsachtig topoverleg kriskras door Europa

De voorbereidingen voor de EU-top van aanstaande maandag zijn in volle gang: commissievoorzitter Jean-Claude Juncker is in Den Haag, EU-president Donald Tusk en Europees Commissaris Frans Timmermans bezoeken Athene en de Turkse premier Ahmet Davutoglu in Ankara en de Britse premier David Cameron bezoekt morgen zijn Franse collega François Hollande in Parijs. De verschillende lidstaten moeten het eens worden over het herverdelen van vluchtelingen en over de bescherming van de buitengrenzen van Europa. Nederland is voorzitter van de top. Vanavond in Nieuwsuur het laatste nieuws uit Europa. Ook gesprekken met Lucas Waagmeesters in Istanbul en Dominique van der Heyde in Den Haag.

- Deelstaatverkiezingen belangrijke graadmeter voor Merkel

Nederland is sterk afhankelijk van Duitsland. Niet alleen economisch, maar ook als het gaat om de asielpolitiek. Sinds bondskanselier Angela Merkel verklaarde dat vluchtelingen in haar land welkom zijn, reizen weliswaar bijna alle vluchtelingen naar Duitsland maar een klein deel komt ook in Nederland terecht. In een 3-delige serie kijkt Nieuwsuur de komende dagen naar de asielpraktijk in Duitsland.

- Nieuwsuur Sport

Wielrennen: WK baan
Schaatsen: vooruitblik op WK allround

Nieuwsuur op tv

Duitsland sport angela merkel david cameron françois hollande parijs nederland vluchtelingen commissaris den haag nieuwsuur leiden frans timmermans timmermans voorzitter hollande groei istanbul voorbereidingen jean-claude juncker ankara daklozen athene dominique van der heyde juncker stijging topoverleg deelstaatverkiezingen bondskanselier reizen wk baan serie wk allround davutoglu commissievoorzitter economisch ahmet davutoglu donald tusk britse premier vooruitblik collega bedden cameron europa merkel jean-claude premier ahmet toename tusk bezoeken turkse joost karhof marielle tweebeeke twan huys.
240 miljoen voor betaald voetbal

Meer uitzendingen van Nieuwsuur