Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Di 23 februari 2016 | 22:00 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Di 23 februari 2016
Tijd
22:00 tot 22:55
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2015
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/15077567

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Iran is aan het veranderen, maar niet snel

Het gaat goed met Iran. Bij het vliegveld in de hoofdstad Teheran staat een splinternieuw hotel van een Franse keten. De loopbrug naar de terminal is zelfs nog niet af. Alles is klaar voor de komst van de zakenlieden. En die komen ook, vanuit de hele wereld. Ook uit Nederland. Vanavond in Nieuwsuur is correspondent Thomas Erdbrink, die in Teheran woont, te gast.

- Honderd dagen in Molenbeek

Hoofdstad van de haat, broeinest van het kwaad, vrijhaven voor terroristen: zo kwam de Brusselse wijk Sint-Jans-Molenbeek na de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs in het nieuws. Zeker drie van de acht daders van de aanslagen in Parijs woonden er. Voor zijn vierdelige documentaire verbleef televisiemaker Eric Goens honderd dagen in Molenbeek, op zoek naar het echte gezicht van de stad. "Er zijn echt wijken in Molenbeek waar je de camera niet op de schouder moet leggen. Niet omdat ze je een pak slaag gaan geven, maar omdat de mensen het spuugzat zijn", aldus Goens. Vanavond in Nieuwsuur een gesprek met tv-maker Eric Goens. Ook een antwoord op de vraag hoe de situatie en de aanpak van radicalisering is in Nederland. Te gast is Theo van der Plas, hoofd bestrijding terrorisme en jihad bij de Nationale Politie.

- Nieuwe brief asielzoekers moet verwachtingen temperen

Asielzoekers moeten bij aankomst in Nederland een nieuwe brief krijgen met informatie over de opvang, huisvesting en wachttijden. Het uitreiken van zo'n brief gebeurt al langer, maar het ministerie van Justitie heeft de tekst aangepast aan de huidige situatie. Jasper Kuipers, adjunct-directeur van VluchtelingenWerk Nederland, heeft kritiek op de harde toon in de laatste brief. "Er staat slecht nieuws in, niet alleen voor de asielzoekers, maar ook voor Nederland." In Nieuwsuur vanavond verschillende politieke reacties en een gesprek met Dominique van der Heyde.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: Arsenal-FC Barcelona
Voetbal: Juventus-Bayern München
Voetbal: vooraf:PSV-Atlético Madrid

Nieuwsuur op tv

Sport politie barcelona iran parijs vliegveld justitie nederland aanslagen daders asielzoekers nieuwsuur radicalisering terrorisme jihad documentaire kuipers hotel madrid teheran thomas erdbrink dominique van der heyde aankomst nationale politie terminal huisvesting correspondent honderd plas vluchtelingenwerk kwaad bestrijding theo toon wachttijden aanslagen in parijs molenbeek kritiek 13 november opvang hoofd ministerie van justitie reacties haat wijk.
Sjeik Salman de gedoodverfde opvolger van Blatter?