Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Do 4 februari 2016 | 00:30 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Do 4 februari 2016
Tijd
00:30 tot 01:25
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2015
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/14952317

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Klokkenluider: ministerie duldt geen kritiek

De commissie-Oosting hervat haar onderzoek naar de Teevendeal, de deal die officier van Justitie Fred Teeven sloot met drugscrimineel Cees H. Vorige week bleek dat de zoektocht naar het beruchte bonnetje op het ministerie van Veiligheid en Justitie van hogerhand is stilgelegd, terwijl het afschrift bijna was gevonden. Vandaag komt een voormalige vertrouwenspersoon van het ministerie in NRC Handelsblad met forse kritiek op de manier waarop Justitie met klokkenluiders omgaat. "Mijn ervaring is dat er strafexpedities werden ingesteld jegens ambtenaren die meldingen deden", zegt de inmiddels gepensioneerde vertrouwenspersoon integriteit (2011-2015) Sjaak Jansen in het interview. In Nieuwsuur vanavond het laatste nieuws uit Den Haag.

- Nederlandse marechaussee controleert migranten in Griekenland

Zolang nog steeds niet alle hotspots actief zijn, controleert Griekenland de migranten die Europa binnenkomen in registratiecentra. In deze opvanglocaties screenen grensbewakingsteams migranten en controleren ze of mensen zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Nieuwsuur kreeg als eerste toegang tot het registratiecentrum voor migranten op het Griekse eiland Chios, een eiland dicht bij de Turkse kust. Nederlandse marechaussees controleren asielzoekers er op valse papieren. Vanavond een reportage.

- COA-medewerkers leren signalen radicalisering herkennen

Salafistische moskeeën die Korans uitdelen onder vluchtelingen of een fundamentalistische moslimorganisatie die een kinderfeest organiseert in een asielzoekerscentrum: religieuze hulpverlening aan asielzoekers kan uitlopen op het aanzetten tot radicalisering. Hulpverleners bij het COA worden daarom getraind de signalen te herkennen. Elke vrijdag halen medewerkers van de Nijmeegse Al Moslimin-moskee zo’n 150 vluchtelingen op bij de tijdelijke noodopvang Heumensoord. Deze mensen kunnen bidden in de moskee en krijgen dan ook wat te eten aangeboden. De mensen zijn erg dankbaar voor het initiatief van de moskee.

- Nieuwsuur Sport

Bobslee: Ivo de Bruin op weg naar EK
Voetbal: vooruitblik PSV-Utrecht (kwartfinales beker)

Nieuwsuur op tv

Sport teeven veiligheid onderzoek fred teeven griekenland justitie vluchtelingen zoektocht marechaussee asielzoekers den haag nieuwsuur radicalisering hulpverlening nrc handelsblad bidden hulpverleners integriteit moskee sloot bruin veiligheid en justitie klokkenluiders moskeeën migranten officier van justitie officier kust ivo de bruin drugscrimineel signalen ministerie van veiligheid en justitie nijmeegse marechaussees vooruitblik screenen sjaak aanzetten bonnetje teevendeal papieren noodopvang chios hotspots heumensoord commissie-oosting europa kritiek opvanglocaties eiland interview turkse eten reportage dicht.