Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Wo 13 januari 2016 | 01:30 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Wo 13 januari 2016
Tijd
01:30 tot 02:20
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2016
Presentatie
Twan Huys, Joost Karhof, Marielle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/14819016

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- 'Demonstreren moet makkelijker worden in Nederland'

Geen plekken verbieden voor demonstraties, in elke stad eenzelfde termijn voor het aanmelden van demonstraties en geen kosten meer voor een demonstratievergunning. Demonstreren moet makkelijker worden. Dit bevelen de evaluatoren van de ruim 25 jaar oude Wet openbare manifestaties (Wom) van de Rijksuniversiteit Groningen aan. Het ministerie van Binnenlandse Zaken wilde weten of de oude wet na een kwart eeuw nog voldoet. Niet alleen omdat het aantal demonstraties explosief groeit, in top-demonstratiestad Den Haag bijvoorbeeld van 350 keer in 2002 naar 1500 keer in het afgelopen jaar, maar ook omdat de oude wet niet voorziet in nieuwe vormen van manifestaties, zoals de nachtelijke kampementen van de Occupy-beweging.

- Zorg bij katholieke elite over bestuursstijl kardinaal Eijk

Paus Franciscus wekt wereldwijd bewondering door de betrokken manier waarop hij de kerk leidt. Vlak voor Kerst bracht hij al een cd uit en vandaag verschijnt een boek van zijn hand over barmhartigheid. Boodschap: de kerk is een mobiel veldhospitaal, waarin de gewonde mensheid terecht kan voor troost en zorg. Zo populair als paus Franciscus is, zo impopulair is kardinaal Wim Eijk in Utrecht. Hij bekommert zich vooral om het dogma van de kerk en om de financiële sanering van zijn bisdom. Zijn bestuursstijl wekt wrevel. Niet alleen bij kritische gelovigen maar ook bij de katholieke elite van Nederland.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: Nieuwjaarsrecepties bij ADO en Feyenoord

Nieuwsuur op tv

Demonstraties sport utrecht feyenoord katholieke nederland kosten den haag nieuwsuur binnenlandse zaken groningen paus franciscus kerk paus mobiel franciscus ministerie van binnenlandse zaken explosief demonstreren 2002 rijksuniversiteit groningen kerst wim eijk kardinaal kardinaal eijk sanering 1500 verbieden 25 jaar wereldwijd kwart veldhospitaal eeuw rijksuniversiteit makkelijker boek gewonde gelovigen joost karhof marielle tweebeeke twan huys impopulair dogma.
'De strijd tegen Islamitische Staat gaat een nieuwe fase in'