Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Di 17 november 2015 | 01:20 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Di 17 november 2015
Tijd
01:20 tot 02:20
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2015
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/14474176

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Molenbeek: broeinest van radicalisme?

Door de aanslagen in Parijs zijn alle ogen gericht op de Franse hoofdstad, maar ook de Brusselse gemeente Molenbeek is sinds vrijdag in beeld. Daar woonde zeker een van de terroristen die de aanslagen pleegden en mogelijk kwamen ook andere betrokkenen ervandaan. Het afgelopen weekend waren er al verschillende invallen en huiszoekingen in Molenbeek. Vandaag was de Belgische politie opnieuw bezig met een grote actie in de Brusselse gemeente. Agenten vielen een huis binnen en er zou zijn geschoten, maar er is niemand aangehouden. Nieuwsuur spreekt over de situatie in Molenbeek met Jan Jambon, de Belgische minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken.

- Frankrijk bindt de strijd aan met IS

Frankrijk en de Verenigde Staten hebben afgelopen nacht zware bombardementen uitgevoerd op IS in Syrië. Een vergeldingsaanval voor de terreuraanslagen in Parijs. President François Hollande zei vandaag opnieuw dat Frankrijk in oorlog is met Islamitische Staat. Maar hoe versla je terroristen? En met welke bondgenoten? Nieuwsuur spreekt met James Woolsey, hij was CIA-directeur van 1993 tot 1995 en zit nu bij het Institute for World Politics in Washinghton. In de studio zit defensiespecialist en VVD-senator Frank van Kappen.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: Duitsland-Nederland in het licht van aanslagen Parijs
Voetbal: Cruijff-revolutie voorbij?
Voetbal: Ierland-Bosnië

Nieuwsuur op tv

Frankrijk sport politie president françois hollande bombardementen oorlog parijs veiligheid verenigde staten minister aanslagen nieuwsuur binnenlandse zaken terroristen gemeente hollande huiszoekingen kappen terreuraanslagen frank van kappen belgische politie 1995 islamitische staat van kappen weekend aanslagen parijs aanslagen in parijs molenbeek james islamitische jambon agenten invallen politics aangehouden.