Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Di 17 februari 2015 | 22:00 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Di 17 februari 2015
Tijd
22:00 tot 23:00
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Presentatie
Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke, Joost Karhof
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/12818510

Vanavond in Nieuwsuur:

-Bert Koenders over dreigend gevaar van IS in Libië

Het leek zo mooi in 2011: dictator Muammar Kadhaffi was verdreven en Libië was bevrijd, met hulp van Amerikaanse en Europese gevechtsvliegtuigen. Nu vier jaar later is het land ondergedompeld in een burgeroorlog en krijgt Islamitische Staat (IS) er steeds meer voet aan de grond. Waar ging het mis?

Mariëlle Tweebeeke spreekt met minister Bert Koenders in Amsterdam op een conferentie over VN-vredesmissies. Koenders noemde Libië eerder het grootste gevaar voor Europa.

-Ouders van radicaliserende kinderen zijn radeloos

Hoe voorkomen ouders dat hun geradicaliseerde kinderen afreizen naar het Midden-Oosten om zich aan te sluiten bij IS of een andere radicale strijdgroep? Begin januari heeft het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) daarvoor een telefonische hulplijn gelanceerd. De hulplijn is een antwoord op de toenemende onrust over radicalisering onder jongeren in de samenleving en vooral in de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap.

Te gast vanavond in Nieuwsuur is Farid Azarkan van SMN. Hij presenteert de eerste resultaten van de hulplijn. Ook een gesprek met de moeder van de 20-jarige Achmed. Haar zoon zit sinds oktober in Syrië.

-Israël waarschuwt Europa voor islamitische terreur

Israël volgt de terreuraanslagen in Europa op de voet. Vooral omdat er Joodse slachtoffers vallen, maar ook omdat de daders moslim zijn.

-Om ca. 22.40 uur het sportnieuws, met:

-voetbal: Champions League

-tennis: geen Nederlandse mannen meer in top 100

Nieuwsuur op tv

Champions league amsterdam burgeroorlog minister daders nieuwsuur radicalisering terreur conferentie libië midden-oosten terreuraanslagen onrust moslim resultaten joodse samenleving gevechtsvliegtuigen islamitische staat dictator radicale koenders sportnieuws europa islamitische kinderen gevaar jongeren farid azarkan joost karhof twan huys moeder.