Nieuwsuur: o.a. welke koers kiest het CDA?

Meest recente uitzending
Datum
Zo 12 juli 2020
Tijd
02:40 tot 03:10
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Website
Nieuwsuur: o.a. welke koers kiest het CDA?
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24682991

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Welke koers kiest het CDA?
Vandaag wordt bekend wie de meeste stemmen kreeg bij de lijsttrekkersverkiezing bij het CDA: Mona Keijzer, Hugo de Jonge of Pieter Omtzigt. Als niemand meer dan 50 procent heeft, is er nog een ronde nodig. Niets minder dan de koers van het CDA staat op het spel. Arjan Noorlander duidt de uitslag.

Israëliërs protesteren tegen corona-aanpak
Israël leek het coronavirus aanvankelijk meteen de baas. Met een strenge lockdown werd een massale uitbraak voorkomen. Maar toen besloot de regering alles in een keer open te gooien, en vrijwel meteen ging het mis. Het leidde tot een tweede golf aan besmettingen, die nu al hoger is dan de eerste. Critici vinden dat de regering veel te laat heeft gereageerd op de oplopende besmettingscijfers. In de uitzending een reportage.

Hoeveel effect heeft ventileren op aerosolen?
Sommige wetenschappers zijn van mening dat aerosolen, minuscule druppeltjes die lang blijven zweven, de dominante vorm van overdracht van het coronavirus zijn. Volgens de WHO en het RIVM is de rol van aerosolen bij verspreiding juist beperkt. Zeker is dat om de kans op besmetting via aerosolen te beperken, het ventileren van ruimtes noodzakelijk is. Maar hoeveel effect heeft goed ventileren precies? Dat onderzoekt fysicus Daniel Bonn van de Universiteit van Amsterdam. Wij spreken hem.

Meer op tv: Wimbledon op tv , Willem II op tv en Boksen op tv