Nieuwsuur: o.a. terug naar kantoor

Meest recente uitzending
Datum
Vr 29 mei 2020
Tijd
00:35 tot 01:15
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Website
Nieuwsuur: o.a. terug naar kantoor
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24433064

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Terug naar kantoor
Veel mensen hebben de afgelopen tijd ongevraagd ervaring opgedaan met thuiswerken. Sommigen willen nooit meer anders, anderen kunnen niet wachten terug te keren op kantoor of in de fabriek. Met looplijnen op de vloer, en richtlijnen in het hoofd. Wat mag een werkgever van je vragen, en welke rechten heb je als werknemer nu de intelligente lockdown langzaam wordt versoepeld?

Debat over nieuw steunpakket
De Tweede Kamer debatteert over het tweede steunpakket voor bedrijven in coronatijd. Vooral over het verdwijnen van de ontslagboete was veel discussie, al blijft die bestaan voor massaontslagen, zo melden Haagse bronnen aan de NOS. Duiding krijgen we vanavond van Arjan Noorlander.

Oorlog tussen Trump en Twitter
De spanningen lopen hoog op tussen de Amerikaanse president Donald Trump en Twitter. Het social media platform had twee van zijn berichten voorzien van het label 'mogelijk misleidende informatie'. Als reactie hierop komt Trump nu met een decreet voor de aanpak van social media.

Is Zweden toch geen goed corona-voorbeeld?
De horeca bleef er open en de voetbaltraining ging er gewoon door. Ook de meeste scholen sloten in dit land niet hun deuren. Zweden heeft een vrij losse aanpak gekozen bij de bestrijding van het coronavirus. Staatsepidemioloog Anders Tegnell is de architect van de Zweedse aanpak en is verworden tot een cultheld wiens hoofd op stickers en t-shirts door het hele land terug is te zien. Maar Tegnells autoriteit begint af te brokkelen vanwege hoge sterftecijfers onder ouderen en een mislukte poging om groepsimmuniteit te bereiken. Nieuwsuur sprak hem in Stockholm

Meer op tv: Kickboxen op tv , Cultuur op tv en FC Dordrecht op tv