Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. ruzie in dorpje laatste werk Van Gogh terug

Za 1 augustus 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. ruzie in dorpje laatste werk Van Gogh

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. ruzie in dorpje laatste werk Van Gogh gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. ruzie in dorpje laatste werk Van Gogh gemist.

Nieuwsuur: o.a. ruzie in dorpje laatste werk Van Gogh

Datum
Za 1 augustus 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Petra Grijzen
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/24801859

Onderwerpen van deze uitzending

Ruzie in het dorpje waar Van Gogh zijn laatste werk maakte
Het bleef 130 jaar lang onduidelijk waar Van Gogh zijn laatste schilderij heeft gemaakt. Afgelopen week werd de locatie bekendgemaakt. Een oude ansichtkaart van het Franse dorpje Auvers-sur-Oise leidde Van Gogh-kenner Wouter van der Veen naar de juiste plek. Maar in dat dorpje zorgt de ontdekking inmiddels voor onrust en ruzie.

Hoe onschuldig is TikTok?
President Trump zegt dat hij muziekvideo-app TikTok in de Verenigde Staten gaat verbieden. TikTok is eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance. In de VS zijn al langer zorgen over censuur en misbruik van gebruikersgegevens door de Chinese overheid. Zijn de zorgen begrijpelijk? We praten vanavond in de studio met cyberdeskundige Mary-Jo de Leeuw.

Discussie over Portugees slavernijverleden
Ook in Portugal is het debat over racisme en kolonialisme in alle hevigheid losgebarsten. In Lissabon komt nu het eerste nationale monument ter nagedachtenis van het slavernijverleden. Initiatiefneemster Beatriz Gomes wijst correspondent Rop Zoutberg waar het monument komt te staan. Ze wil erkenning en aandacht voor het slavernijverleden in haar land. Sommige Portugezen vinden het monument omstreden.

Nieuwsuur: o.a. ruzie in dorpje laatste werk Van Gogh op tv

.