Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. reconstructie vaccinatiestrategie terug

Vr 22 januari 2021 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. reconstructie vaccinatiestrategie

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. reconstructie vaccinatiestrategie gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. reconstructie vaccinatiestrategie gemist.

Nieuwsuur: o.a. reconstructie vaccinatiestrategie

Datum
Vr 22 januari 2021
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25739300

Onderwerpen van deze uitzending

Reconstructie vaccinatiestrategie
Het ministerie van Volksgezondheid kreeg de afgelopen tijd regelmatig stevige kritiek van de Tweede Kamer en van deskundigen op het vaccinatiebeleid. Eind december noemde Roel Coutinho, oud-directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, het "beschamend" dat Nederland als laatste EU-land begon met vaccineren. Hoe gaat het nu?

De opmars van radicaal islamisme in Frankrijk
Na de onthoofding van leraar Samuel Paty vorig jaar, maakt de Franse president Emmanuel Macron haast met een nieuwe wet die de invloed van het radicaal islamisme moet tegengaan en de "principes van de Franse Republiek" moet versterken. Islamisten geloven dat de islam niet alleen een religie is, maar ook een politiek systeem. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de jonge moslims vindt dat de regels van de islam boven de Franse wet staan. De wet ligt nu in het Franse parlement. Europacorrespondent Saskia Dekkers keert terug naar Trappes, een voorstad van Parijs, waar de invloed van de islam steeds groter werd. Ze speekt er onder meer een bedreigde leraar en een vastberaden burgemeester.

Dit is Kamala Harris
Het nieuwe Amerikaanse kabinet onder de kersverse president Joe Biden is diverser dan ooit. Vicepresident is Kamala Harris, de eerste vrouw in die functie, met een Indiase moeder en een Jamaicaanse vader. Amerikanen kennen Harris al jaren. In haar thuisstad San Francisco floreerde ze in een pittig politiek klimaat. Wie is ze precies? We spreken bekenden en haar biograaf Dan Morain.

Nieuwsuur: o.a. reconstructie vaccinatiestrategie op tv

.