Nieuwsuur: o.a. debat over rellen

Meest recente uitzending
Datum
Do 28 januari 2021
Tijd
02:00 tot 02:40
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Website
Nieuwsuur: o.a. debat over rellen
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25776794

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Debat over rellen
Na vier dagen van rellen, onrust en een gespannen sfeer debatteert de Tweede Kamer vanmiddag over de onlusten van afgelopen dagen. Sinds de avondklok zaterdagavond in is gegaan, zijn er in verschillende Nederlandse steden opstootjes geweest. Om 13.45 uur gaat de Tweede Kamer over de rellen in debat met demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair ministers Ferd Grapperhaus en Ank Bijleveld. In onze uitzending vanavond uitgebreid aandacht voor het debat en de vraag hoe het nu verder moet.

Vaccin-ruzie tussen AstraZeneca en EU
Waar zijn de AstraZeneca-vaccins gebleven? De farmaceut kan veel minder vaccins leveren aan de EU dan gehoopt werd. De twee partijen wijzen inmiddels naar elkaar. De EU beweert dat het AstraZeneca-vaccin dat in Nederland en België is geproduceerd, is geëxporteerd naar het VK om leveringsproblemen daar op te lossen. AstraZeneca zegt juist dat het zich aan alle voorwaarden uit het leveringscontract gehouden heeft, waar slechts in staat dat ze als farmaceut hun uiterste best moeten doen om de beloofde levering na te komen. Wie is er verantwoordelijk voor de forse tegenslag bij het vaccin waar de EU grotendeels de vaccinatiestrategie omheen gebouwd heeft?

Online show houdt jongeren thuis
Youtuber en rapper Défano Holwijn houdt jongeren van de straat met zijn show op Instagram. Iedere avond gaat Holwijn live met FC Avondklok. Het concept is simpel. Holwijn is live op Instagram en zijn volgers kunnen inbellen en vervolgens zingen, dansen of een verhaal vertellen. De aflevering van gisteren haalde in totaal ruim 60.000 views, op een bepaald moment keken zo'n 12.000 mensen tegelijk live mee.

Meer op tv: Super Bowl op tv , Almere City op tv en UFC op tv