Nieuwsuur: o.a. Asscher geen lijsttrekker, wie wel?

Meest recente uitzending
Datum
Vr 15 januari 2021
Tijd
01:30 tot 02:10
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Website
Nieuwsuur: o.a. Asscher geen lijsttrekker, wie wel?
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25701462

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Asscher geen lijsttrekker, wie wel?
Lodewijk Asscher wordt toch geen lijsttrekker van de PvdA. Hij heeft zijn kandidatuur ingetrokken. De discussie over zijn persoon maakt het hem niet mogelijk lijsttrekker te zijn. Asscher lag bij een deel van zijn eigen partij onder vuur vanwege zijn rol in de toeslagaffaire. In het vorige kabinet was hij vicepremier en minister van Sociale Zaken en droeg daarom medeverantwoordelijkheid voor de misstanden. De coalitiefracties overleggen vandaag intern over de politieke situatie. Vanavond het laatste nieuws uit Den Haag.

De risico's van de Britse variant
Het kabinet en experts maken zich grote zorgen over het oprukken van de Britse variant van het coronavirus. De mutatie is een stuk besmettelijker dan het 'gewone' coronavirus. Wat weten we verder van de Britse variant en zijn extra maatregelen nodig tegen de verspreiding ervan? We spreken verschillende deskundigen, onder wie arts-microbioloog en OMT-lid Marc Bonten.

Wie neemt het stokje over van Angela Merkel?
Duitsland staat aan de vooravond van een grote verandering. Angela Merkel was zestien jaar bondskanselier en geeft nu als partijleider van het CDU het stokje door. Een nieuw begin na het tijdperk-Merkel. De grote vraag is: wie wordt haar opvolger? De drie gegadigden zijn alle drie man, maar politiek verschillen ze nogal. Komend weekend bepaalt het CDU op een (digitaal) partijcongres wie de nieuwe partijvoorzitter wordt.

Meer op tv: Waterpolo op tv , GTST op tv en Met Kerst op tv