Nieuwsuur: o.a. ‘slechtste coronascenario nog steeds in zicht’

Meest recente uitzending
Datum
Do 29 oktober 2020
Tijd
02:25 tot 03:06
Genre
Informatief
Acteurs
Petra Grijzen
Website
Nieuwsuur: o.a. ‘slechtste coronascenario nog steeds in zicht’
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25286325

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

'Slechtste scenario nog steeds in zicht'
De Tweede Kamer is vandaag weer bijgepraat door experts over het coronavirus. Door onder anderen Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en Jaap van Dissel van het RIVM. Vanmiddag volgt een Kamerdebat over het coronavirus. Gisteravond zeiden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dat de laatste maatregelen tot in december blijven gelden. We volgen vandaag de ontwikkelingen in Den Haag.

Wanneer zijn de snelteststraten er?
Het kabinet wil de mogelijkheden voor het testen op het coronavirus flink uitbreiden, schrijft minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. Hij wil onder meer dat er 25 sneltestlocaties komen. Maar de eerste teststraten worden pas eind november geopend. Waarom duurt dat zo lang?

Problemen met registratie pleziervaartuigen
Er is heisa rond een officieel Nederlands certificaat voor plezierjachten. Jarenlang garandeerde het document eigenaren een zorgeloze vakantie. Nu levert het ze juist grote problemen op (tot verdenking van strafbare feiten aan toe). Vanavond stappen we in de wereld van de registratie van pleziervaartuigen. In de studio is verslaggever Siebe Sietsma.

Onvoldoende passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen
Ouders van hoogbegaafde kinderen hebben vaak moeite om passend onderwijs te vinden voor hun kinderen. Ze reizen uren per dag naar een geschikte school, betalen veel geld voor aangepaste klassen, of zeggen hun baan op om kinderen zelf les te kunnen geven. Ouders gaan nu zelfs een zaak aanspannen bij het College voor de Rechten van de Mens met de hoop dat hoogbegaafdheid als 'handicap' wordt geclassificeerd en daardoor scholen de boel serieuzer nemen.

Meer op tv: Alarm op tv , Voetbal op tv en Europa League op tv