Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. aanscherpen coronaregels op middelbare scholen? terug

Zo 22 november 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. aanscherpen coronaregels op middelbare scholen?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. aanscherpen coronaregels op middelbare scholen? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. aanscherpen coronaregels op middelbare scholen? gemist.

Nieuwsuur: o.a. aanscherpen coronaregels op middelbare scholen?

Datum
Zo 22 november 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25415262

Onderwerpen van deze uitzending

Moeten de coronaregels op scholen aangescherpt?
Het aandeel jongeren onder het totale aantal coronabesmettingen blijft hoog. Afgelopen week stuurden verschillende middelbare scholen klassen naar huis vanwege besmettingen. Scholen lijken verschillend om te gaan met coronagevallen. Hoe ernstig zijn deze besmettingen precies? Is het niet beter om te kiezen voor één landelijke aanpak op scholen? Te gast is epidemioloog Patricia Bruijning.

Jongerenbestuur FvD treedt terug om extreemrechtse uitlatingen
Het bestuur van de jongerenvereniging van Forum voor Democratie treedt tijdelijk terug. Aanleiding is berichtgeving over leden van de jongerenpartij die antisemitische en homofobe berichten hebben verstuurd in appgroepen. Gisteren stelde de jongerenafdeling al een onderzoek in om te kijken "hoe dit in de toekomst beter kan worden voorkomen". Partijleider Baudet noemde dit "een uitstekend optreden", maar enkele andere vooraanstaande FvD-politici maakten op sociale media duidelijk dat ze de aanpak niet ver genoeg vonden gaan. We spreken over de ophef en de meningsverschillen binnen Forum met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Wat wisten Wiebes, Weekers, Asscher en Rutte?
Ook blikken we met Arjan Noorlander vooruit op de tweede week van verhoren in het parlementaire onderzoek naar de toeslagenaffaire. Wat ging er allemaal fout bij de aanpak van fraude met de kinderopvangtoeslag? Nadat (oud-)topambtenaren en experts zich afgelopen week onder ede moesten verantwoorden, is het nu de beurt aan politici die destijds de eindverantwoordelijke ministers en staatssecretarissen waren.

Nieuwsuur: o.a. aanscherpen coronaregels op middelbare scholen? op tv

.