Bekijk de uitzending van Nieuwsuur (NOS/NTR) terug

Do 5 maart 2020 | 21:30 Nieuwsuur (NOS/NTR)

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur (NOS/NTR) gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur (NOS/NTR) gemist.

Nieuwsuur (NOS/NTR)

Datum
Do 5 maart 2020
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Acteurs
Jeroen Wollaars
Deel-url
gids.tv/23905424

Onderwerpen van deze uitzending

Erdogan in Moskou
De Russische president Poetin ontvangt in Moskou zijn Turkse ambtsgenoot Erdogan om te praten over de situatie in Idlib en om tot een staakt-het-vuren te komen. De provincie in het noordwesten van Syrië is nu nog in handen van Syrische rebellen. Turkije steunt de rebellen omdat het land de controle wil houden over het gebied aan zijn grens, onder meer om te voorkomen dat honderdduizenden Syriërs naar Turkije vluchten. Het leidde de laatste tijd tot confrontaties tussen Turkse en Syrische troepen. Onlangs kwamen 33 Turkse militairen om in Idlib - mede door vuur van Russische troepen, die het Syrische regeringsleger steunen.

Arbeidsmigranten 'onzichtbaar': vrees voor fraude en uitbuiting
Er is geen zicht op een groep van 2,3 miljoen tijdelijke arbeidsmigranten. Hen is een bsn-nummer verstrekt zonder dat ze een woonadres hoefden op te geven. Die onzichtbaarheid biedt mogelijkheden voor fraude en uitbuiting.

Kamer bezorgd over corona
Het coronavirus indammen en de rust bewaren. Dat zijn de doelen die minister Bruno Bruins zich stelt bij de bestrijding van het virus. Toch blijkt het bijzonder lastig te zijn om het virus de kop in te drukken. Juist tijdens het Kamerdebat moest minister Bruins bekend maken dat het aantal besmette patiënten in Nederland meer dan verdubbeld is: van 38 naar 82 besmettingen. De Tweede Kamer maakt zich grote zorgen.

Studenten Vindicat keren eerder terug van wintersport
Negenhonderd leden van de Groningse studentenvereniging Vindicat die op skivakantie zijn in Sestrière in Noord-Italië, komen terug naar huis. Sinds gisteren adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlanders alleen naar Noord-Italië te reizen als dat noodzakelijk is. Toen vonden de studenten het nog niet nodig te vertrekken. Vanwege "de gemoedstoestand van leden en verwanten" is nu toch besloten naar huis te komen, een dag eerder dan gepland. We spreken de burgemeester van Sestrière.

Nieuwsuur (NOS/NTR) op tv

Nieuwsuur jeroen wollaars onafhankelijk.
Onderwerpen in Nieuwsuur (NOS/NTR)