Bekijk de uitzending van Nieuwsuur (NOS/NTR) terug

Di 3 maart 2020 | 01:20 Nieuwsuur (NOS/NTR)

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur (NOS/NTR) gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur (NOS/NTR) gemist.

Nieuwsuur (NOS/NTR)

Datum
Di 3 maart 2020
Tijd
01:20 tot 02:00
Zender
NPO 2
Acteurs
Jeroen Wollaars
Deel-url
gids.tv/23890180

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

De aanpak van het RIVM, is het corona-virus beheersbaar?
Er zijn nu zeker achttien mensen besmet met het nieuwe coronavirus uit Azië, en het aantal loopt naar verwachting op. Morgen komt een groot deel van het kabinet bij elkaar voor crisisoverleg. Het RIVM is belast met het opsporen van het virus, eventuele patiënten isoleren en samen met de GGD contacten van besmette mensen in kaart brengen. Ook huisartsen en ziekenhuizen hebben een taak. Voldoet de Nederlandse aanpak?

Wie maken kans op de Libris Literatuurprijs 2019?
Eerst was er de zogenoemde longlist met daarop achttien schrijvers. Vanaf vandaag is dat de shortlist, met nog maar zes genomineerde schrijvers voor de Libris Literatuurprijs 2019. De genomineerden staat in mei een galadiner in het Amstel Hotel te wachten, en, voor de winnaar ligt er dan een cheque van 50.000 euro klaar. Nieuwsuur verrast vandaag de zes genomineerden.

Ziekgemeld in Nederland, maar met een uitkering aan het werk in Polen
Arbeidsmigranten frauderen met de ziektewet en wéér is daar nauwelijks controle op. De fraude loopt van de uitzendsector in Nederland tot aan artsenpraktijken in Polen, blijkt uit ons onderzoek. Eerder publiceerden we al over georganiseerde en grootschalige fraude door arbeidsmigranten met WW-uitkeringen. Nu blijkt dat er vergelijkbare problemen zijn met uitkeringen aan arbeidsmigranten die zich ziek melden. Er wordt onder meer fraude gepleegd met hulp van Oost-Europese artsen, die ziekteverklaringen afgeven aan mensen die helemaal niet ziek zijn.

Nieuwsuur (NOS/NTR) op tv

Controle kabinet onderzoek polen nederland ziekenhuizen uitkering fraude nieuwsuur uitzending uitkeringen libris literatuurprijs virus coronavirus hotel jeroen wollaars huisartsen azië rivm winnaar arbeidsmigranten opsporen ziektewet schrijvers cheque amstel hotel amstel crisisoverleg onafhankelijk frauderen libris ziek wachten 2019 deze isoleren corona-virus.