Bekijk de uitzending van Nieuwsuur (NOS/NTR) terug

Ma 24 februari 2020 | 21:30 Nieuwsuur (NOS/NTR)

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur (NOS/NTR) gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur (NOS/NTR) gemist.

Nieuwsuur (NOS/NTR)

Datum
Ma 24 februari 2020
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Genre
Nieuwsuur (NOS/NTR)
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Deel-url
gids.tv/23877289

Onderwerpen van deze uitzending

Rechter buigt zich over uitlevering Julian Assange
Dit weekend gingen honderden fans van Julian Assange in Londen de straat op om steun aan hem te betuigen. Ook vandaag worden acties verwacht, want de oprichter van WikiLeaks staat voor een rechter in Londen, waar zijn advocaat tegen een Amerikaans uitleveringsverzoek gaat pleiten. De Verenigde Staten willen Assange berechten voor overtreding van de spionagewet en omdat hij van plan zou zijn geweest een Amerikaanse overheidscomputer te hacken. Daarvoor hangt hem een gevangenisstraf van tientallen jaren boven het hoofd. We spreken erover met correspondent Tim de Wit.

Hoe gaat Europa coronavirus onderdrukken?
In Italië is een vijfde persoon overleden aan het coronavirus. Het land probeert uit alle macht te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Een aantal stadjes is van de buitenwereld afgesloten en in Lombardije blijven scholen en universiteiten de komende dagen dicht. Volgens experts moeten Europese landen die met het virus te maken krijgen, net als China alles doen om het te onderdrukken. "Anders gaat het niet lukken om dit stoppen." Welke maatregelen neemt Europa, wat doet Nederland en hoe groot zijn de risico's hier? We spreken Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM.

Jury: Weinstein schuldig aan aanranding en verkrachting
Harvey Weinstein is door een jury in New York schuldig bevonden aan aanranding en verkrachting. De voormalige filmproducer staat terecht voor de verkrachting van twee vrouwen. Er hangt hem een gevangenisstraf tot 29 jaar boven het hoofd. De rechter bepaalt op 11 maart welke straf hij krijgt. De 67-jarige Weinstein is vrijgesproken van enkele zwaardere aanklachten, die hem levenslang hadden kunnen kosten. De jury acht hem wel schuldig aan het dwingen tot seks, waarbij de vrouwen in kwestie, actrice Jessica Mann en producer Miriam Haley, uitdrukkelijk niet hebben ingestemd met seksuele handelingen. De onthullingen over Weinstein, die al met al door meer dan tachtig vrouwen wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, waren een belangrijke factor bij het op gang komen van de wereldwijde #MeToo-beweging. Journalist en programmamaker Hasna el Maroudi, die eerder schreef over Weinstein en #MeToo, is te gast.

Nieuwsuur (NOS/NTR) op tv

Nieuwsuur onafhankelijk.
Onderwerpen in Nieuwsuur (NOS/NTR)