Bekijk de uitzending van Nieuw: We Gaan Het Maken terug

Ma 1 maart 2021 | 21:30 Nieuw: We Gaan Het Maken

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuw: We Gaan Het Maken gemist? Bekijk hier naar Nieuw: We Gaan Het Maken gemist.

Nieuw: We Gaan Het Maken

Datum
Ma 1 maart 2021
Tijd
21:30 tot 22:25
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Deel-url
gids.tv/25945899

In het nieuwe programma We Gaan Het Maken volgt Patrick Lodiers Nederlandse uitvinders die hulpmiddelen maken voor iemand met een beperking. Vier maandagen op NPO 1, volgende week om 21:15 uur en daarna weer om 21:30 uur.

Onmogelijke
Gewapend met de nieuwste technieken binnen hun vakgebied proberen acht uitvinders het onmogelijke mogelijk te maken: een specifiek product maken dat het leven van iemand met een beperking vrijer, zelfstandiger en plezieriger maakt.

Creatieve brein
Alle mensen in het programma verlangen naar meer zelfstandigheid en meer vrijheid, maar tot nu toe was dit voor hen onbereikbaar. Patrick Lodiers kijkt mee in het creatieve brein van uitvinders die anders naar de wereld kijken, durven pionieren en niet bang zijn om problemen aan te gaan die voor de meesten onoplosbaar lijken.

Zwemmen
In de eerste aflevering zetten de uitvinders zich in voor Juli en Johannes. De 11-jarige Juli brengt door haar bindweefselaandoening 80 procent van de tijd liggend door en hoopt dat industrieel ontwerper Renee haar kan helpen met een uitvinding zodat ze zelfstandig kan zwemmen.

Vogelspotten
Voor de 38-jarige Johannes is het vasthouden van zijn verrekijker en camera tijdens het vogelspotten te zwaar door zijn progressieve spierziekte. Hij hoopt dat docent robotica Edwin een systeem kan uitvinden waarmee hij beide apparaten vanuit zijn rolstoel kan bedienen.

(Foto: Jan Pieter Stafleu/BNNVARA)

Nieuw: We Gaan Het Maken op tv

.