Bekijk de uitzending van Nieuw: Scheefgroei in de Polder terug

Zo 11 april 2021 | 21:25 Nieuw: Scheefgroei in de Polder

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuw: Scheefgroei in de Polder gemist? Bekijk hier naar Nieuw: Scheefgroei in de Polder gemist.

Nieuw: Scheefgroei in de Polder

Datum
Zo 11 april 2021
Tijd
21:25 tot 22:30
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Presentatie
Jeroen Pauw
Deel-url
gids.tv/26162592

Jeroen Pauw onderzoekt hoe het kan dat het gros van de gewone mensen in hun dagelijks leven slechts weinig terugziet van de economische groei. Het nieuwe programma Scheefgroei in de Polder is deze en volgende week zondag om 21:25 uur te zien op NPO 1.

Koophuis
Voor miljoenen hardwerkende Nederlanders zijn een koophuis, een vast contract, een goed pensioen of ten minste een meegroeiend salaris niet vanzelfsprekend. Waarom accepteren we dat?

Bouwen
Samen met historicus Sander Heijne en bedrijfskundige Jeroen Smit onderzoekt Pauw hoe we kunnen bouwen aan een samenleving waarin niet slechts enkelingen profiteren van groeiende welvaart, maar waar iedereen goed mee kan doen. Waarin werken loont en onze welvaart niet ten koste gaat van die van onze kinderen.

Onbetaalbaar
In de eerste aflevering gaat Pauw in gesprek met gewone, hardwerkende Nederlanders wiens lonen de afgelopen veertig jaar niet voldoende zijn meegegroeid met de economie, voor wie huizen onbetaalbaar zijn, voor wie sparen niet aan de orde is, en die genoegen moeten nemen met steeds flexibelere contracten en steeds minder sociale zekerheid.

(Foto: Annemieke van der Togt/BNNVARA)

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Nieuw: Scheefgroei in de Polder op tv

.