Bekijk de uitzending van Nieuw: Propaganda terug

Do 28 januari 2021 | 21:00 Nieuw: Propaganda

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuw: Propaganda gemist? Bekijk hier naar Nieuw: Propaganda gemist.

Nieuw: Propaganda

Datum
Do 28 januari 2021
Tijd
21:00 tot 21:45
Zender
NPO 3
Genre
Informatief
Acteurs
Fleur Launspach, Charisa Chotoe, Nick Felix, Thomas Rueb
Deel-url
gids.tv/25771898

In het nieuwe programma Propaganda duikt een team van jonge onderzoeksjournalisten in mis- en desinformatie, facts en alternative facts en hoaxes en fake news. Elke donderdag rond 21:00 uur op NPO 3.

Grijstinten
Feiten en alternatieve feiten leiden tot steeds meer polarisatie in onze samenleving. Propaganda gaat op zoek naar de vele grijstinten in het debat. Soms is het wel erg makkelijk om mensen af te serveren door ze 'wappies' of 'aluhoedjes' te noemen.

Zorgen
Propaganda zoekt uit of er ook niet ergens een kern van waarheid in hun zorgen zit en of het minder zwart-wit is dan de verhitte (online) discussies doen voorkomen.

Open blik
Daarvoor gaan de makers journalistiek scherp en kritisch te werk, maar nooit vooringenomen, altijd met een open blik. Van de anti-abortuslobby tot het geestelijk welzijn van Britney Spears: een onderwerp is nooit te zwaar of te licht om alle media-informatie die erover rondgaat te toetsen.

(Foto's: Stijn Ghijsen/KRO-NCRV)

Nieuw: Propaganda op tv

.