Bekijk de uitzending van Nieuw: How To Be Young terug

Vr 15 oktober 2021 | 22:20 Nieuw: How To Be Young

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuw: How To Be Young gemist? Bekijk hier naar Nieuw: How To Be Young gemist.

Nieuw: How To Be Young

Datum
Vr 15 oktober 2021
Tijd
22:20 tot 23:05
Zender
NPO 2
Genre
Cultuur & Maatschappij, Human Interest, (Sub)culturen
Presentatie
Margriet van der Linden
Deel-url
gids.tv/27126410

In de nieuwe documentaireserie How To Be Young duikt Margriet van der Linden in de grote thema's waar jongeren mee te maken hebben. Vijf vrijdagen rond 22:20 uur op NPO 2.

Strijd
We leven in een tijdperk dat bol staat van zorgen: polarisatie, politieke instabiliteit en onderdrukking. Margriet ontmoet in vijf landen, Turkije, Litouwen, Hongarije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, jonge inwoners, die haar meenemen in hun dromen, hun angsten en hun strijd. Met als rode draad in alle verhalen het zoeken naar een uitweg.

Geweld
De eerste aflevering gaat over de Istanbul-Conventie, een verdrag om vrouwen en meisjes te beschermen tegen geweld. Daar is Turkije vorig jaar uitgestapt. En juist in Turkije komt dat geweld het meest voor.

Schokkend
Margriet ontmoet de 23-jarige Ilay, die misbruikt is door haar baas en nu een - volgens velen kansloze - rechtszaak tegen hem wil beginnen. En het schokkende verhaal van Mutlu. Toen zij 19 was, deed ze mee aan Turkey's got Talent en werd door een jaloers vriendje door het hoofd geschoten.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Nieuw: How To Be Young op tv

.