Nieuw: Aussie Gold Hunters

Meest recente uitzending
Datum
Ma 1 juni 2020
Tijd
20:30 tot 21:30
Genre
Serie
Deel-url
gids.tv/24455379

In het nieuwe programma Aussie Gold Hunters worden de goudzoekers in Australië gevolgd. Hoe het eraan toegaat in de uitgestrekte Outback van West-Australië is elke maandag om 20:30 uur te zien op Discovery.

Bekijk op welk kanaal Discovery bij jouw tv-aanbieder te zien is op gids.tv/4311/kanaal-discovery.

Goed zoeken
Het is een kwestie van goed zoeken naar het kostbare edelmetaal. Het goudgebied bestrijkt namelijk een oppervlakte die drie keer zo groot is als Groot-Brittannië. En het is er nog heter dan in de Sahara. Toch weerhoudt dat de echte goudzoekers er niet van om hun geluk te beproeven.

Droom
Zo hebben Greg en Christine Clark hun leven in Brisbane achter zich gelaten om 4000 kilometer verderop hun gouden droom waar te maken. Al hun geld hebben ze geïnvesteerd in de zware machines om het goud uit de stoffige zandgronden te halen.

Enorme machine
Dat is een extra uitdaging: waar goud meestal met veel water wordt gezeefd, moeten ze het hier in de droge Outback anders aanpakken. Vernon en Leon die 400 kilometer verderop naar goud zoeken, hebben daarvoor een enorme machine gebouwd, die het goud met lucht uit het rode zand zeeft. Kosten: een half miljoen dollar.

Nog heter
Ook Henri en Kellie hopen op een gouden toekomst en zijn daarvoor al vijf jaar aan het graven en zeven. Ze zoeken hun geluk dieper in de Outback, waar de kans op goud het grootst is, maar waar het ook nog heter is. De goudzoekers hebben nog drie maanden te gaan totdat nog hogere temperaturen het werken echt onmogelijk maken.

Meer op tv: Roda JC op tv , FC Barcelona op tv en TV-programma's Met Onderwerp "iPhone" op tv

Nieuw: Aussie Gold Hunters gemist