Bekijk de uitzending van Niet meer zonder jou terug

Wo 10 oktober 2018 | 23:05 Niet meer zonder jou

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Niet meer zonder jou gemist? Bekijk hier naar Niet meer zonder jou gemist.

Niet meer zonder jou

Datum
Wo 10 oktober 2018
Tijd
23:05 tot 23:50
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Mijke de Jong
Acteurs
Nazmiye Oral
Twitter hashtag
#nietmeerzonderjou
Deel-url
gids.tv/21084323

Een vrijgevochten Nederlands-Turkse vrouw zoekt de confrontatie met haar moeder, een traditionele moslima.

Uitgangspunt voor deze bewogen en ontroerende documentaire is de voorstelling Niet meer zonder jou, waarin schrijfster en actrice Nazmiye Oral de confrontatie zoekt met haar moeder, een traditionele moslima. De actrice en haar moeder Havva vierden er over de hele wereld triomfen mee; duizenden mensen bezochten de voorstelling.

Maar niet de directe familie. Havva wilde niet dat zij wisten waar zij allemaal mee bezig was. Nadat zoon Mehmet toestemming heeft gegeven gaat ze door de knieën: Niet meer zonder jou wordt bij haar thuis opgevoerd. Een gebeurtenis die alle verhoudingen op scherp stelt.

In de huiskamer van Havva's kleine flat spelen ze Niet meer zonder jou, een openhartige dialoog over religie, familie, seksualiteit, tradities, normen en waarden.

Het zijn thema's waarover vroeger nooit werd gesproken. Dit levert veel emotionele reacties op vanaf de bank. Er is woede, frustratie, ontroering, liefde, verwijt. De ongefilterde kennismaking met het verhaal van Nazmiye zorgt voor onbegrip en vervreemding, maar ook voor herkenning en erkenning. Integratie op de vierkante meter.

Niet meer zonder jou op tv

.