Bekijk de uitzending van Nicolai - Die lustigen Weiber von Windsor terug

Ma 30 december 2019 | 20:30 Nicolai - Die lustigen Weiber von Windsor

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nicolai - Die lustigen Weiber von Windsor gemist? Bekijk hier naar Nicolai - Die lustigen Weiber von Windsor gemist.

Nicolai - Die lustigen Weiber von Windsor

Datum
Ma 30 december 2019
Tijd
20:30 tot 23:01
Zender
Brava
Deel-url
gids.tv/23532153

Christian Zacharias dirigeert het koor en orkest van de Opéra Royal de Liege in een uitvoering van de opera Die lustigen Weiber von Windsor van Otto Nicolai (1810-1849). Solisten zijn Franz Hawlata, Anneke Luyten, Werner Van Mechelen, Sabina Willeit en Laurent Kubla. Opgenomen in de Opéra Royal de Wallonie in 2015. Sir John Falstaff leidt een losbandig leven.

Zonder een cent te makken verstuurt hij dezelfde liefdesbrief naar Frau Fluth en Frau Reich, twee rijke bourgeoise vrouwen. De twee doorzien zijn list en laten het er niet bij zitten.

Vanaf dat draait hun leven voornamelijk om amusement ten koste van de onbekwame vrijer. Door toedoen van de vrouwen komt Falstaff met de vuile was in de Theems terecht en wordt hij vermomd als dienstmeisje door Herr Fluth het huis uitgezet.

Falstaff wordt de schlemiel van het dorp wanneer de paren Fluth en Reich hem doodsangst aanjagen op een gemaskeerd bal vol elfen, spoken en insecten.

Nicolai - Die lustigen Weiber von Windsor op tv

.