Bekijk de uitzending van Nederland op film terug

Za 16 november 2019 | 21:15 Nederland op film

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nederland op film gemist? Bekijk hier naar Nederland op film gemist.

Nederland op film

Datum
Za 16 november 2019
Tijd
21:15 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Geschiedkundige documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Feije Riemersma
Presentatie
Richard Groenendijk
Twitter hashtag
#nlopfilm
Deel-url
gids.tv/23267685

Vanavond is de sinterklaasaflevering uit de documentaireserie Nederland op film opnieuw te zien.

Amateurfilmers
Aan de hand van de video's die Nederlandse amateurfilmers maakten tijdens de sinterklaasviering thuis en tijdens de intocht van de Sint en zijn Pieten, wordt het verhaal van de viering van het feest in Nederland verteld.

Traditie
Voor veel Nederlanders is het sinterklaasfeest de meest geliefde traditie en dat is terug te zien aan de vele uren ingezonden amateurfilms. Het huiselijke geluk spat af van de super 8-films en de 16mm-films.

Pakjesavond
Ondertussen veranderde er veel in de loop der tijd: de rollen die Sint en Piet vervullen, de uitbundigheid van het feest, de manier waarop het feest wordt gevierd en hoe pakjesavond de standaard werd. Alle aspecten komen voorbij in de beelden die de amateurfilmers van Nederland maakten.

Nederland op film op tv

Feest nederland documentaire traditie film documentaireserie viering intocht sinterklaasfeest pakjesavond standaard pieten ingezonden groenendijk richard groenendijk geluk seizoen thuis video's terug.