Bekijk de uitzending van Ne Me Quitte Pas terug

Di 14 januari 2020 | 22:40 Ne Me Quitte Pas

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Ne Me Quitte Pas gemist? Bekijk hier naar Ne Me Quitte Pas gemist.

Ne Me Quitte Pas

Datum
Di 14 januari 2020
Tijd
22:40 tot 00:25
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2014
Regisseur
Niels van Koevorden, Sabine Lubbe Bakker
Twitter hashtag
#nemequittepas
Deel-url
gids.tv/23613058

Documentaire over de bijzondere vriendschap tussen een Vlaming en een Waal. De vrienden hebben elkaar gevonden in hun eenzaamheid, verdriet en drankzucht.

Guur en kaal
De docu is een tragikomische ode aan de mislukking. De Vlaamse Bob en de Waalse Marcel hebben elkaar gevonden in de eenzame bossen en lege landerijen van Wallonië. Het is er eerst guur, kaal en grauw; precies zoals deze heren zich van binnen voelen.

Drank
Allebei zagen ze hun bestaan wegglippen en ze hebben elkaar gevonden in hun verdriet en hun met drank overgoten nachten. Samen bezoeken ze de tandarts, vieren ze carnaval in de dorpskroeg en gaan ze naar Marcels intakegesprek in de afkickkliniek. Maar ze treffen elkaar in de eerste plaats aan een van de keukentafels, waar altijd drank en goede gespreksstof voorradig lijkt te zijn.

Verval
Hoewel het duo met de nodige humor tegen het leven aankijkt, zinnen ze steeds weer op een gezamenlijke zelfmoord. Het bijzondere, karaktergedreven verhaal levert zowel hartverwarmende als verdrietige, hilarische en zeer pijnlijke momenten op in de Belgische provincie die, net als de hoofdpersonen, steevast in verval lijkt.

Ne Me Quitte Pas op tv

.