Bekijk de uitzending van Nacht van de Popmuziek terug

Za 20 oktober 2012 | 22:20 Nacht van de Popmuziek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nacht van de Popmuziek gemist? Bekijk hier naar Nacht van de Popmuziek gemist.

Nacht van de Popmuziek

Datum
Za 20 oktober 2012
Tijd
22:20 tot 01:25
Zender
NPO 3
Genre
Live-uitzending
Twitter hashtag
#NVDP
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/8248666

In de Nacht van de Popmuziek, ruim drie uur live op Nederland 3, biedt de NTR popliefhebbers bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal. Alleen maar live registraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

Met ondere andere B.B. King en Etta James; Cheap Trick; De Heideroosjes met het Metropole Orkest; The Average White Band; Hall & Oates; één van de laatste concerten van Lynyrd Skynyrd voor het vliegtuigongeluk; David Bowie met een als non verklede Marianne Faithfull; en Paul Weller met The Jam. Ook zullen we aandacht besteden aan dit jaar overleden muzikanten zoals bijvoorbeeld Robin Gibb van de Bee Gees en Levon Helm van The Band.

In de loop van de nacht komt ook de smaak en keuze van het publiek aan bod. Voorafgaand en tijdens de uitzending kan iedereen namelijk via deze site een verzoekje doen uit een lijst van 36.000 live-opnamen in het archief van VJ en verzamelaar Fenno Werkman. Het gaat niet om de meeste stemmen, maar de verzoekjes met het mooiste verhaal erachter komen in de uitzending.

Ook tijdens de uitzending wordt het publiek via het tweede scherm (laptop, tablet en smartphone) actief bij het programma betrokken. Want naast de verzoekjes moeten er harde keuzes gemaakt worden: wordt het Blur of Oasis? Wordt het Tears for Fears of de Pet Shop Boys? Hiernaast kan je reageren, twitteren, krijg je veel achtergrondinformatie en is er extra videomateriaal.

Nacht van de Popmuziek op tv

Lijst popmuziek nederland live uitzending david bowie archief helm tablet concerten verzamelaar metropole verzoekjes scherm overleden registraties bowie leo blokhuis levon helm matthijs van nieuwkerk robin gibb.
Promo - Nacht van de Popmuziek