Bekijk de uitzending van Nacht van de Popmuziek terug

Za 19 oktober 2013 | 22:40 Nacht van de Popmuziek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nacht van de Popmuziek gemist? Bekijk hier naar Nacht van de Popmuziek gemist.

Nacht van de Popmuziek

Datum
Za 19 oktober 2013
Tijd
22:40 tot 01:45
Zender
NPO 3
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis
Twitter hashtag
#NachtVanDePopmuziek
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/10032044

In de Nacht van de Popmuziek, ruim drie uur live op Nederland 3, biedt de NTR popliefhebbers bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal. Alleen maar live registraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

Op het programma staan onder meer Rick James; Bonnie Raitt samen met Jackson Browne en Bryan Adams; Wings; een fantastisch zingende Al Green; gitarist Jan Akkerman met zijn band Brainbox tijdens een verloren gewaand concert, David Bowie in zijn Ziggy Stardust-tijd; de vocale soulgroep The Spinners; een eerbetoon aan Nirvana’s album ’In Utero’ dat dit jaar twintig jaar bestaat en soulzangeres Dinah Washington live in de Apollo Hall in 1951.

In de loop van de nacht komt ook de smaak en keuze van het publiek aan bod. Voorafgaand en tijdens de uitzending kan iedereen namelijk via deze site een verzoekje doen uit een lijst van 36.000 live-opnamen uit het archief van VJ en verzamelaar Fenno Werkman. Aanvragen met het mooiste verhaal achter het liedje komen in de uitzending.

Ook wordt het publiek tijdens de uitzending via het tweede scherm op live.ntr.nl actief bij het programma betrokken. Want er moeten harde noten gekraakt worden. Wordt het Guns ’n’ Roses of Metallica? Van welke overleden artiest wil je wel weer eens een live-optreden zien? Via het tweede scherm kun je reageren en daarnaast veel achtergrondinformatie en extra videomateriaal bekijken.

Nacht van de Popmuziek op tv

Lijst popmuziek washington nederland live uitzending concert eerbetoon david bowie archief apollo bryan verzamelaar album bonnie noten rick artiest guns gitarist roses scherm overleden registraties bowie jan akkerman leo blokhuis matthijs van nieuwkerk.
Promo - Nacht van de Popmuziek