Bekijk de uitzending van Nacht van de Popmuziek 2015 terug

Za 7 november 2015 | 22:40 Nacht van de Popmuziek 2015

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nacht van de Popmuziek 2015 gemist? Bekijk hier naar Nacht van de Popmuziek 2015 gemist.

Nacht van de Popmuziek 2015

Datum
Za 7 november 2015
Tijd
22:40 tot 01:50
Zender
NPO 3
Genre
Muziekmagazine
Jaar
2015
Presentatie
Leo Blokhuis, Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#NVDP
Deel-url
gids.tv/14418988

Al voor de tiende keer biedt de NTR, ruim drie uur live op NPO3, popliefhebbers bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal. Ontelbaar veel live registraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

Op het programma staan onder meer een geweldige samenwerking tussen de zangeres Peggy Lee en Toots Thielemans, het eerste optreden van de Alabama Shakes in Amsterdam, de band Taste met de gitaarlegende Rory Gallagher, britpop van Pulp, aandacht voor het vijftig jaar oude ‘My Generation’ van The Who, een zeer funky George Duke op de ‘keytar’ en uiteraard aandacht voor de dit jaar overleden B.B. King.

Ook wordt het publiek tijdens de uitzending via het tweede scherm op live.ntr.nl actief bij het programma betrokken. Want er moeten harde noten gekraakt worden. Wat is bijvoorbeeld de beste jaren ‘80 hair rock band: Bon Jovi, Van Halen of Def Leppard? Via het tweede scherm kunnen de kijkers stemmen, een nummer aanvragen, reageren en daarnaast veel achtergrondinformatie en extra videomateriaal bekijken.

Nacht van de Popmuziek 2015 op tv

.
Bob Dylan and Friends: in de Nacht van de Popmuziek