Bekijk de uitzending van Mummies Unwrapped terug

Vr 3 mei 2019 | 21:30 Mummies Unwrapped

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Mummies Unwrapped gemist? Bekijk hier naar Mummies Unwrapped gemist.

Mummies Unwrapped

Datum
Vr 3 mei 2019
Tijd
21:30 tot 22:30
Zender
Discovery
Genre
Episode 4
Jaar
2019
Deel-url
gids.tv/22191499

In het nieuwe programma Mummies Unwrapped reist archeoloog en mummie-expert Ramy Romany de wereld rond op zoek naar de geheimen achter de doden van verschillende oude beschavingen. De afleveringen zijn elke vrijdag om 21:30 uur te zien op Discovery Channel.

In de eerste aflevering bestudeert Ramy de menselijke overblijfselen die recentelijk gevonden zijn in een enorme ondergrondse sinkhole in de buurt van de Mexicaanse stad Mayapán.

De Maya's staan erom bekend dat ze hun doden ritueel offerden, onder andere om een mythisch slangachtig wezen - dat nog steeds veel angst aanjaagt bij de huidige lokale bevolking - tevreden te houden.

Dit wordt dan ook gezien als de logische verklaring voor het grote aantal menselijke overblijfselen dat op de bodem van deze sinkhole ligt, maar Ramy vermoedt dat er een andere, nog duisterdere reden is voor dit opmerkelijke massagraf.

Zou het kunnen dat deze graven, tijdens een wrede burgeroorlog, als biologische oorlogsmiddel diende om het water van de Maya-beschaving te vergiftigen?

Mummies Unwrapped op tv

.