Bekijk de uitzending van Mozart on Tour - Aflevering 4: Mannheim terug

Ma 18 november 2019 | 19:16 Mozart on Tour - Aflevering 4: Mannheim

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Mozart on Tour - Aflevering 4: Mannheim gemist? Bekijk hier naar Mozart on Tour - Aflevering 4: Mannheim gemist.

Mozart on Tour - Aflevering 4: Mannheim

Datum
Ma 18 november 2019
Tijd
19:16 tot 20:30
Zender
Brava
Deel-url
gids.tv/23308294

Mozarts tijd in Mannheim (1777-78) was er een vol waardevolle ontmoetingen. Voor zijn muzikale ontwikkeling waren het orkest van Mannheim en de ‘Mannheimse school’ van groot belang.

Zijn artistieke en persoonlijke leven maakten ook een belangrijke ontwikkeling door. In Mannheim kwam Mozart in contact met kopiist Fidolin Weber en zijn zingende dochters.

Mozart werd gelijk verliefd op de tweede dochter, Aloysia. Haar oudere zus Josepha kreeg later de rol van Koningin van de Nacht in Mozarts Die Zauberflöte.

Een derde dochter, Constanze, zou later Mozarts echtgenote worden. In deze aflevering is Christian Zacharias de solist in Mozarts Pianoconcert Nr. 6, KV 238. Het Radio-Sinfonieorchester Stuttgart staat onder leiding van Gianluigi Gelmetti.

Het concert is opgenomen in Schloss Schwetzingen, dat in Mozarts tijd frequent als zomerverblijf fungeerde voor het kiescollege van Mannheim.

Mozart on Tour - Aflevering 4: Mannheim op tv

.