Bekijk de uitzending van More Human than Human terug

Di 18 september 2018 | 10:00 More Human than Human

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van More Human than Human gemist? Bekijk hier naar More Human than Human gemist.

More Human than Human

Datum
Di 18 september 2018
Tijd
10:00 tot 11:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Tommy Pallotta, Femke Wolting
Twitter hashtag
#morehumanthanhuman
Deel-url
gids.tv/20961429

Documentaire.

Wat betekent het om te leven in een tijdperk van intelligente machines? Kunstmatige intelligentie (KI) is overal en we hebben er, veelal onbewust, al een relatie mee. We vinden het bijvoorbeeld doodnormaal dat we kunnen praten tegen de spraakassistent in onze telefoon en dan ook nog antwoorden krijgen. Maar wat betekent het als KI nog verder ontwikkelt? Zullen liefdesrelaties met een algoritme normaal worden, omdat het een betere partner is, meer invoelend dan een mens ooit kan zijn? Of is dat juist, waar onder andere Stephen Hawking en filosoof Nick Bostrom voor waarschuwden, potentieel de grootste bedreiging voor de mens? Zal KI, oneindig veel slimmer, meer verbonden en mogelijk ook nog zelfbewust, uiteindelijk de mensheid overbodig maken?

More Human than Human op tv

Bedreiging documentaire telefoon stephen hawking relatie hawking tommy kunstmatige normaal kunstmatige intelligentie partner stephen.