Bekijk de uitzending van Moraalridders terug

Wo 9 februari 2011 | 21:20 Moraalridders

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Moraalridders gemist? Bekijk hier naar Moraalridders gemist.

Moraalridders

Datum
Wo 9 februari 2011
Tijd
21:20 tot 22:00
Zender
NPO 2
Presentatie
Tijs van den Brink, Andries Knevel
Twitter hashtag
#moraalridderstv
Officiële Twitter
@moraalridders
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/2507940

In Moraalridders freelance-journaliste en ex-alcoholiste Margriet Marbus, psychiater Bram Bakker en PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven.

-Margriet Marbus

Freelance-journaliste Margriet Marbus was haar hele leven gewend iedere dag flink wat alcohol te drinken. "Een wijntje bij het koken, bij het eten, na het eten, ’s avonds nog eentje, twee...Een fles per dag was allang geen uitzondering meer." Wijn stond in haar drukke leven voor ’gezelligheid’, en ’ontspanning’.

Op 1 januari 2010 stopte ze echter radicaal met drinken. "Altijd maar flessen wijn in huis, ’s morgens moeilijk uit bed kunnen komen." Margriet begon zich af te vragen waar het allemaal voor nodig was. Inmiddels is ze fel tegenstander van het gebruik van alcohol. Ze vindt het zelfs walgelijk dat mensen zo vaak en zo veel drinken. Vanavond in Moraalridders vertelt ze het verhaal waarom ze zoveel dronk en waarom steeds meer vrouwen hulp zoeken.

-Bram Bakker

De Italiaanse wielrenner in Nederlandse dienst Ricardo Ricco werd begin deze week in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Hij zou geprobeerd hebben bij zichzelf een zak bedorven bloed in te spuiten. Eerder werd Ricco in 2008 ook al betrapt op doping. Hoe komt iemand er toe om twee keer zo enorm in de fout te gaan? En waarom wilde Ricco daar ver gaan, dat hij er bijna aan overleed?

Vanavond in Moraalridders: psychiater Bram Bakker "Topsporters zoeken per definitie de grens op. En gaan er dan over," aldus Bakker.

-Wim Kortenoeven

Sinds de terechtstelling van de Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami is de relatie tussen Nederland en Iran flink bekoeld. Volgens PVV-kamerlid Wim Kortenoeven moet de Iraanse ambassadeur Nederland uitgeschopt worden. Maar helpt deze opstelling de Nederlanders die nog vast zitten in Iran?

Moraalridders op tv

.