Bekijk de uitzending van Molenbeek terug

Di 3 mei 2016 | 23:10 Molenbeek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Molenbeek gemist? Bekijk hier naar Molenbeek gemist.

Molenbeek

Datum
Di 3 mei 2016
Tijd
23:10 tot 23:55
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Twitter hashtag
#molenbeek
Uitzending gemist
Molenbeek gemist
Deel-url
gids.tv/15506594

De Vlaamse reportagemaker Eric Goens trekt naar Molenbeek op zoek naar het echte gezicht van de Brusselse wijk. In het vierde deel spreekt Eric met Mohammed, hij is wereldkampioen in thaiboksen en heeft een boksschool. Mohammed probeert jongeren in Molenbeek te waarschuwen voor de gevaren van radicalisering.

Het Molenbeek van de terroristen Salah Abdeslam, Bilal Hadfi of van Abdelhamid Abaaoud is de afgelopen weken voortdurend in het nieuws geweest. Broeihaard voor jihadi, hoofdstad van het terrorisme: geen krachtterm lijkt sterk genoeg om het verval van Molenbeek uit te drukken. Maar wat speelt er echt? Sinds de aanslagen in Parijs woont en werkt Eric Goens in Molenbeek. In 2Doc: Molenbeek bekijkt Goens de Brusselse wijk door de bril van de bewoners die doorgaans ver weg van de camera’s leven. Waar en wanneer is het fout gelopen in hun gemeente? Wat moet er gebeuren? Waar moet er ingegrepen worden?

In de vierde en laatste aflevering bezoekt Café-uitbater Francis voor de eerste keer de moskee tijdens het vrijdagsgebed. Mohammed is wereldkampioen in thaiboksen en heeft een boksschool. Hij zegt dat de helft van de jongens uit zijn club zouden radicaliseren zonder hun sport. Montasser is de zoon van Palestijnse vluchtelingen. Op zestienjarige leeftijd radicaliseerde hij en was hij bereid om zich aan te sluiten bij Hezbollah in Palestina. Nu werkt hij met jongeren in Molenbeek. Hij probeert ze te waarschuwen voor de gevaren van radicalisering. Hij is er van overtuigd dat er een terroristische aanslag in België zal komen. Dennis Sutherland, inspecteur van de politie in Molenbeek, deelt die mening. Burgemeester Francoise Schepmans gelooft dat men de problemen in Molenbeek te lang heeft ontkent.

Molenbeek op tv

Aanslag sport politie parijs belgië aanslagen bril vluchtelingen radicalisering documentaire burgemeester terroristen hezbollah bewoners moskee palestina mohammed wereldkampioen waarschuwen terroristische aanslag montasser radicaliseren jihadi aanslagen in parijs molenbeek abaaoud salah abdeslam abdeslam abdelhamid abaaoud jongeren verval wijk dennis jongens.