Bekijk de uitzending van Moeder aan de lijn terug

Ma 8 oktober 2018 | 20:55 Moeder aan de lijn

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Moeder aan de lijn gemist? Bekijk hier naar Moeder aan de lijn gemist.

Moeder aan de lijn

Datum
Ma 8 oktober 2018
Tijd
20:55 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Actuele documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Nelleke Koop
Twitter hashtag
#moederaandelijn
Deel-url
gids.tv/21072398

Moeder aan de lijn is een intiem perspectief op de mantelzorg, wanneer drie dochters hun eigen leven noodgedwongen in de parkeerstand zetten.

"Dan moet je nu gewoon luisteren naar mij, ik moest ook altijd naar jou luisteren!" Moeder weigert om op te staan terwijl Carin haar naar het ziekenhuis moet brengen. Na het zoveelste 'nee' verliest Carin haar geduld.

De rollen zijn omgedraaid. Ineens heb je als dochter de zorg voor je bejaarde moeder. Hoe beïnvloedt deze nieuwe situatie hun verhouding?

Naast hun eigen gezin en drukke levens zorgen Elien, Carin en Hanna voor hun ouder wordende moeders. Dit doen ze uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. De verzuchting 'Het is toch mijn moeder' geeft aan hoe diep het verantwoordelijkheidsgevoel zit. En terwijl zij wassen, kleden, voeden en verzorgen, verliezen hun moeders steeds meer grip op het leven.

Moeder aan de lijn op tv

.