Bekijk de uitzending van M&M in de Zorg terug

Za 6 januari 2018 | 19:02 M&M in de Zorg

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van M&M in de Zorg gemist? Bekijk hier naar M&M in de Zorg gemist.

M&M in de Zorg

Datum
Za 6 januari 2018
Tijd
19:02 tot 19:30
Zender
Omroep Brabant
Genre
Informatief
Deel-url
gids.tv/19440689

In de ouderenzorg is veel mis. Weinig persoonlijke aandacht, plascontracten en tijdgebrek.

In Brabant is een plek waar ze dit radicaal anders willen doen: De Leyhoeve in Tilburg. Woonlandschap de Leyhoeve noemt zich de plek van het nieuwe wonen voor de 55-plusser.

Appartementen met grote balkons, een zwembad, restaurants, een eigen winkeltje en een bruin cafe. En wie zorg nodig heeft: die is in huis.

Voor mensen die 24-uur per dag zorg nodig hebben zijn er zorgsuites en zij komen samen in de huiskamers, die worden bemand door de huisvaders en ?moeders. Is dit de nieuwe zorg die we voor onze ouderen willen?

In M&M in de zorg dompelen Mascha en Manon zich de komende weken onder in het leven in De Leyhoeve. Hoe is het om hier te wonen of te werken?

Hoe is het om te leven in De Leyhoeve? Onze tijd in De Leyhoeve zit er al weer op, maar niet voordat we naar de Bingo zijn geweest.

Een muzikale bingo wel te verstaan. Voor de bewoners van de zorg met hulp van de reguliere bewoners.

Wat hebben we bijzondere en lieve mensen ontmoet, die ons in hun leven hebben laten kijken, hun zorgen en angsten met ons hebben gedeeld. En mensen die zich met hart en ziel inzetten in de zorg.

M&M in de Zorg op tv

.