Bekijk de uitzending van M&M in de Zorg terug

Za 9 december 2017 | 22:01 M&M in de Zorg

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van M&M in de Zorg gemist? Bekijk hier naar M&M in de Zorg gemist.

M&M in de Zorg

Datum
Za 9 december 2017
Tijd
22:01 tot 22:30
Zender
Omroep Brabant
Genre
Informatief
Deel-url
gids.tv/19256605

In de ouderenzorg is veel mis. Weinig persoonlijke aandacht, plascontracten en tijdgebrek.

In Brabant is een plek waar ze dit radicaal anders willen doen: De Leyhoeve in Tilburg. Woonlandschap de Leyhoeve noemt zich de plek van het nieuwe wonen voor de 55-plusser.

Appartementen met grote balkons, een zwembad, restaurants, een eigen winkeltje en een bruin cafe. En wie zorg nodig heeft: die is in huis.

Voor mensen die 24-uur per dag zorg nodig hebben zijn er zorgsuites en zij komen samen in de huiskamers, die worden bemand door de huisvaders en ?moeders. Is dit de nieuwe zorg die we voor onze ouderen willen?

In M&M in de zorg dompelen Mascha en Manon zich de komende weken onder in het leven in De Leyhoeve. Hoe is het om hier te wonen of te werken?

Hoe is het om te leven in De Leyhoeve? Voor meneer en mevrouw Heesch is zorg aan de orde van de dag.

Sinds deze zomer was het niet meer mogelijk om samen zelfstandig te blijven wonen. Maar gelukkig woont het echtpaar nog wel onder hetzelfde dak.

Iedere dag brengt meneer Heesch een bezoekje aan zijn vrouw. En omdat iedere dag als vakantie voelt voor de bewoners van De Leyhoeve staat er een uitstapje op het programma.

Hoewel Ad niet zo dol is op culturele activiteiten gaat hij toch mee naar het museum!

M&M in de Zorg op tv

.