Bekijk de uitzending van Missie F16: Onze strijd tegen terrorisme terug

Za 15 juni 2019 | 22:30 Missie F16: Onze strijd tegen terrorisme

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Missie F16: Onze strijd tegen terrorisme gemist? Bekijk hier naar Missie F16: Onze strijd tegen terrorisme gemist.

Missie F16: Onze strijd tegen terrorisme

Datum
Za 15 juni 2019
Tijd
22:30 tot 23:00
Zender
National Geographic
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/22417938

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Missie F-16: Onze strijd tegen terrorisme 4: In deze aflevering praten de piloten voor het eerst over hun grootste nachtmerrie: het onbedoeld maken van burgerslachtoffers. De F-16 gevechtspiloten doen er alles aan geen ‘nevenschade’ te maken wanneer ze een bom gooien.

Kapitein Dealer vertelt in deze aflevering: ‘Ik denk dat dit de meest chirurgische missie is die we hebben uitgevoerd, maar het is een utopie om te denken dat je altijd alleen maar boeven raakt. Als je zoiets hoort, dan is dat een enorme klap in je gezicht want het druist tegen al je intenties in.

Je gaat naar zo’n land om mensen te helpen.’ Ook wordt in deze aflevering uitgelegd hoe het Openbaar Ministerie meekijkt met iedere wapen-inzet en kijken de F-16 piloten terug op hun missie in het Midden-Oosten.

Missie F16: Onze strijd tegen terrorisme op tv

Openbaar ministerie terrorisme piloten midden-oosten burgerslachtoffers kapitein dealer boeven missie gooien gezicht seizoen kijken geen deze terug.