Bekijk de uitzending van Misdaadcollege: 'Nederlandse Bonnie & Clyde' terug

Di 9 juni 2020 | 21:25 Misdaadcollege: 'Nederlandse Bonnie & Clyde'

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Misdaadcollege: 'Nederlandse Bonnie & Clyde' gemist? Bekijk hier naar Misdaadcollege: 'Nederlandse Bonnie & Clyde' gemist.

Misdaadcollege: 'Nederlandse Bonnie & Clyde'

Datum
Di 9 juni 2020
Tijd
21:25 tot 22:25
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rick Nieman
Deel-url
gids.tv/24503797

In de laatste aflevering van Misdaadcollege vertellen de betrokkenen over de klopjacht op 'de Nederlandse Bonnie & Clyde'.

Geweld en vernieling
In februari 2014 is Nederland in rep en roer door het criminele duo Antonio Marcos van der P. en Enise Merve B., die al snel bekend komen te staan als 'de Nederlandse Bonnie & Clyde'. Het koppel laat een spoor van geweld en vernieling achter in onder andere het Drentse Echten, Meppel en op een camping bij Enschede.

Klopjacht
De Nederlandse politie zoekt met man en macht naar de twee. Na een intensieve klopjacht wordt het stel in een Duitse hotelkamer in de boeien geslagen. De onderzoeksleiders van de politie, de Officier van Justitie en andere directbetrokkenen vertellen onder leiding van Rick Nieman hoe ze deze landelijke klopjacht tot een goed einde wisten te brengen en beantwoorden zij vragen van het publiek.

Bekijk de vorige afleveringen van Misdaadcollege op gids.tv/programma/misdaadcollege.

Misdaadcollege: 'Nederlandse Bonnie & Clyde' op tv

.