Bekijk de uitzending van Millennium 2 - De vrouw die met vuur speelde terug

Do 3 januari 2019 | 22:55 Millennium 2 - De vrouw die met vuur speelde IMDb: 7.2

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Millennium 2 - De vrouw die met vuur speelde gemist? Bekijk hier naar Millennium 2 - De vrouw die met vuur speelde gemist.

Millennium 2 - De vrouw die met vuur speelde

Millennium 2 - De vrouw die met vuur speelde
Datum
Do 3 januari 2019
Tijd
22:55 tot 01:05
Zender
NPO 3
IMDb
7.2
Genre
Misdaadfilm
Jaar
2010
Regisseur
Daniel Alfredson
Acteurs
Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Peter Andersson, Michalis Koutsogiannakis
Twitter hashtag
#devrouwdiemetvuurspeelde
Deel-url
gids.tv/21569534

Woensdag 2 t/m 4 januari worden de drie Millenium films uitgezonden op NPO 3.

Woensdag 2 januari Millennium 1 - Mannen die vrouwen haten
Donderdag 3 januari Millennium 2 - De vrouw die met vuur speelde
Vrijdag 4 januari Millennium 3 - Gerechtigheid.

Alledrie de films beginnen rond 22:55 uur.

De vrouw die met vuur speelde is een Zweedse thriller uit 2009. De film werd geregisseerd door Daniel Alfredson. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige tweede boek van de Millennium-trilogie van Stieg Larsson en de opvolger van Millennium: Mannen die vrouwen haten.

Sinds het onderzoek naar de zaak Vanger is een jaar voorbijgegaan. Dag Svensson, een jonge journalist bij Millennium, bereidt een artikel voor over prostitutie en mensenhandel in Zweden. Maar voor hij het stuk kan publiceren, wordt hij samen met zijn vriendin doodgeschoten. Op het moordwapen staan vingerafdrukken van Lisbeth Salander. Haar voogd Nils Erik Bjurman, Lisbeth wordt juridisch als emotioneel onbekwaam beschouwd, is kort daarvoor met hetzelfde wapen vermoord. Lisbeth is dan ook de hoofdverdachte en de politie zit haar op de hielen. Mikael Blomkvist gelooft zijn oren niet wanneer hij verneemt dat zijn onderzoekspartner in de zaak Vanger nu zelf van moord wordt beschuldigd. Commissaris Jan Bublanski waarschuwt Mikael zich niet met de zaak te bemoeien. Maar de journalist blijft geloven in Lisbeths onschuld en probeert haar te vinden voor ze door de politie wordt opgepakt.

Zweeds: Flickan som lekte med elden
Engels: The Girl Who Played with Fire

Millennium 2 - De vrouw die met vuur speelde op tv

Vrouwen politie moord mensenhandel onderzoek commissaris mensensmokkel vrouw journalisten film zweden wapen oren hoofdverdachte thriller opvolger prostitutie journalist doodgeschoten mikael emotioneel 2009 moorden opgepakt larsson boek vuur voogd vermoord daniel alfredson michael nyqvist noomi rapace stieg larsson vingerafdrukken millennium avond vrijdag zaak deze.
Millennium 2 - De vrouw die met vuur speelde - Trailer