Bekijk de uitzending van Midnight in Paris terug

Do 22 augustus 2019 | 22:10 Midnight in Paris IMDb: 7.7

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Midnight in Paris gemist? Bekijk hier naar Midnight in Paris gemist.

Midnight in Paris

Midnight in Paris
Datum
Do 22 augustus 2019
Tijd
22:10 tot 23:40
Zender
Canvas
IMDb
7.7
Genre
Romantische komedie
Jaar
2011
Regisseur
Woody Allen
Acteurs
Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Léa Seydoux, Carla Bruni
Twitter hashtag
#midnightinparis
Deel-url
gids.tv/22783313

Midnight in Paris is een Amerikaanse, Franse en Spaanse romantische komedie uit het jaar 2011. Deze productie is geregisseerd door Woody Allen ('A Rainy Day in New York' en 'Wonder Wheel'). De hoofdrollen worden vertolkt door Owen Wilson, Rachel McAdams en Marion Cotillard.

Gil reist samen met zijn verloofde Inez mee naar Parijs op een zakenreis van haar ouders. Gil is een succesvolle scenarist in Hollywood, maar worstelt met zijn eerste roman. Hij wordt verliefd op 'de stad van de liefde' Parijs en stelt aan Inez voor om na hun huwelijk in de stad te komen wonen, maar Inez deelt Gils liefde voor de stad niet, en al zeker niet zijn passie voor de 'gouden jaren 20. Op een avond gaat Inez met haar vrienden dansen. Gil dwaalt wat door de stad en komt zo onverwachts terecht in zijn favoriete twenties-sfeer. Hij vindt er inspiratie voor zijn boek en gaat ook de volgende nachten ronddolen in Parijs. Zo dringt hij geleidelijk dichter door in het hart van de stad, maar dreigt hij dat van zijn verloofde te verliezen.

Midnight in Paris van Woody Allen was de openingsfilm van het Cannes FilmFestival 2011, en is tevens geselecteerd als openingsfilm voor het Film by the Sea Festival 2011. De film werd genomineerd voor vier Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regie. Uiteindelijk won Midnight in Paris in de categorie Beste Originele Script. Winnaar Woody Allen was, zoals gebruikelijk, niet aanwezig tijdens de uitreiking.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/midnight-in-paris

Midnight in Paris op tv

.
Midnight in Paris - Trailer